Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Xavier Martín serà de nou el candidat de Convergència i Unió a Parets del Vallès a les eleccions municipals del 2015

L'actual portaveu de la federació va ser escollit, per unanimitat, en l'assemblea de militants i simpatitzants celebrada dijous passat.

CiU a Parets del Vallès vol aprofitar l'experiència i el bagatge d'aquesta legislatura a l'oposició i per això donarà de nou la màxima confiança als tres regidors actuals del grup municipal per encapçalar la candidatura del 2015. L'assemblea de militants i simpatitzants va aprovar, dijous al vespre, per unanimitat el nomenament de Xavier Martín com a cap de llista dels convergents a les pròximes eleccions que tindran lloc el maig de l'any que ve. A més, tant Raül Urtusol com Esther Samon, números 2 i 3 en la llista del 2011, repetiran a la candidatura que han començat a dissenyar.

La ratificació de Martín com a candidat permetrà al grup municipal treballar, a un any vista, en l'elaboració d'un programa de propostes electorals i una llista que millori els resultats obtinguts ara fa 3 anys. Xavier Martin, un nouvingut de la política el 2011, ha dit a Digital Vallès que "quan vaig incorporar-me a CiU fa tres anys, ja que vaig dir que volia presentar-me dos cops com a candidat si estàvem a l'oposició".

Martín creu que "amb el coneixement que tenim de totes les regidories i amb el treball que hem dut a terme podem preparar molt millor la propera campanya". De fet, els tres regidors de CiU a l'Ajuntament s'han repartit al llarg d'aquest temps les responsabilitats així com les funcions de portaveu a l'hora de defensar les qüestions a tractar en els plenaris.

CiU vol forçar l'alternativa de Govern

En les eleccions de 2011 Convergència i Unió es va quedar a pocs vots de doblar la seva representació. Finalment va passar de 2 a 3 regidors (de 838 vots i un 12,88% el 2007 a 1.283 vots i un 18,42% el 2011). A més, la candidatura de Xavier Martín, mancada d'experiència política i confeccionada amb molta rapidesa va quedar a només 74 vots de la segona força política, també a l'oposició, Nova Opció per Parets, amb 4 regidors.

Després de les eleccions de 2011 i de rebutjar un 'generós' pacte amb el PSC (7 regidors) CiU va negociar un govern alternatiu al dels socialistes però no es va arribar a cap acord amb Nova Opció per Parets -que demanava el repartiment dos anys cadascun de l'alcaldia- i amb el PPC.

CiU de Parets confia que el 2015 arribarà el canvi de govern a Parets del Vallès. Per aconseguir-ho volen treure profit del possible desgast del pacte que mantenen el PSC i el PPC però alhora aprofitar el context favorable de l'onada sobiranista així com la crisi que pateix nacionalment el PSC.

El possible fraccionament del mapa electoral a Parets amb la probable entrada al plenari d'altres forces polítiques com ERC o Ciutadans fa preveure que el proper equip de Govern de l'Ajuntament pugui estar format per primer cop per més de dos partits.

Amb el nomenament de Martín com a candidat de CiU a l'alcaldia paretana només dos partits han donat a conèixer el seu cap de llista de cara a les eleccions vinents. Nova Opció per Parets que va assolir el 2011, 1.357 vots i 4 regidors, manté la incògnita de si presentarà per quarta vegada com a candidata a l'exalcaldessa Rosa Martí.

Els socialistes ja van nomenar a final de març a l'actual batlle, Sergi Mingote, com a alcaldable i ho van fer en un acte celebrat a Can Rajoler amb una nodrida representació de militants, simpatitzants i representants del teixit social de la població. El PSC confia en com a mínim mantenir els 7 regidors que té i fer valdre l'elevat grau de coneixement de Mingote entre la població. I és que precisament la gestió dels socialistes de Parets i el paper discret de Mingote en la crisi que pateix el PSC el pot ajudar a obtenir un bon resultat.

La relació que han mantingut CiU i PSC durant aquesta legislatura ha passat per alts i baixos. Així CiU ha aprovat en dues ocasions les ordenances fiscals i aquest darrer any va estar a punt d'aprovar els pressupostos després de les negociacions mantingudes per part del PSC amb la resta de partits. Al final, la negativa dels socialistes a suprimir la societat municipal HabitaParets va resultar clau en l'abstenció de CiU.

El novembre passat Digital Vallès va repassar l'actualitat política i va fer balanç del mandat en una àmplia entrevista amb Xavier Martín.

Share