Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Vilanova del Vallès destinarà 75.000 euros per crear plans d'ocupació municipals

Fotografia: TV de Vilanova

Durant la primera fase es contractaran 7 aturats del municipi per un termini de 3 mesos, l'Ajuntament tindrà en compte la situació econòmica dels candidats.

Millorar els serveis bàsics i generar llocs de treball, aquests són els dos objectius bàsics del Pla d'ocupació local que el Ple de l'Ajuntament de Vilanova del Vallès va aprovar en el Ple de dijous passat. L'alcalde, Oriol Safont, va anunciar la presentació d'aquest pla amb caràcter d'urgència per tal de reduir la xifra de persones aturades al municipi.

Actualment hi ha 363 vilanovins sense feina el que representa una taxa del 13,53%, d'aquestes 112 persones són aturades de llarga durada. L'informe que el Govern d'Unitat de Vilanova va sotmetre a aprovació en el ple es remarca que la Generalitat de Catalunya, a través del SOC, no ha previst cap tipus de pla d'ocupació per al 2013, també es destaca que el departament de Serveis Socials de l'Ajuntament recomana tirar endavant el pla per les necessitats que hi ha entre els veïns del poble. El Pla preveu destinar 75.000 euros, 55.000 en una partida pel Pla especial d'ocupació i una altra de 20.000 pel pagament de la Seguretat Social.

En una primera fase es contrataran 7 persones a jornada completa durant 3 mesos per realitzar tasques de manteniment d'espais públics, manteniment i neteja d'edificis municipals i auxiliars administratius de serveis bàsics. Les 7 places que s'ofertaran seran 4 per espais públics, 2 de manteniment i neteja i una d'auxiliar administrativa. Per optar a les places caldrà estar empadronat a Vilanova del Vallès des de fa 2 anys, estar inscrit a la Borsa de Treball municipal i al SOC. Igualment es tindrà en compte la situació econòmica de tots els membres de la unitat familiar. Posteriorment per completar el Pla es contractaran 7 persones més amb la mateixa distribució.

El grup de CiU i el PSC, a l'oposició, van abstenir-se en la votació d'aquest document. Tot i que els convergents estan d'acord amb crear plans d'aquest tipus van demanar al Govern local de "fer-ho bé" ja que segons CiU el que es presentava a votació "no complia la llei estatal que prohibeix contractar personal a les administracions locals excepte en casos excepcionals i urgents, sempre i quan estigui justificats i sota autorització del Ministerio de Hacienda".

L'alcalde Oriol Safont va informar en l'apartat de precs i preguntes, entre d'altres, sobre l'incident esdevingut al Parc Mediambiental de Cora Terra o sobre la propera implantació d'una nova empresa -procedent de Navarra- al Polígon Masferrer. CiU va preguntar al govern local sobre si era veritat que havien entrat a robar en el magatzem municipal i s'havien endut una excavadora propietat de l'empresa Monfulleda i el primer tinent d'alcalde va confirmar la veracitat de la informació. Els lladres van accedir al magatzem trencant el cadenat de la porta. Tot el ple el podeu veure en aquest enllaç de TV Vilanova del Vallès.

Share