Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El Procés Constituent a Catalunya es presentarà aquest dissabte a la Concòrdia de Montmeló

La plataforma liderada per Teresa Forcades i Arcadi Oliveres promou la presentació d'una candidatura conjunta per les properes eleccions catalanes.

La sala de la Concòrdia, de l'Ajuntament de Montmeló, acollirà dissabte a partir de les 12 del migdia i amb la presència d'Arcadi Oliveras i d'Esther Vivas la presentació del Procés Constituent a Catalunya. Serà el primer acte d'aquesta plataforma en el territori baixvallesà, es tracta d'un moviment social que es fa públic el passat 10 d'abril, creat per promoure una iniciativa per un canvi de model polític, econòmic i social.

Els promotors inicials són Arcadi Oliveres i Teresa Forcades que han publicat el Manifest per a la convocatòria d’un procés constituent a Catalunya amb la intenció que el màxim nombre de persones s'hi adhereixin. Afirmen que les mobilitzacions dels darrers dos anys han mostrat un potencial de lluita social creixent i un ampli rebuig a les polítiques que pretenen resoldre la crisi premiant els seus responsables, mentre s'endeuta de per vida a la majoria de la població. Diuen que l’actual model econòmic, institucional i d’ordenament polític ha fracassat, i que cal crear entre tots un model polític i social nou.

Per a aconseguir-ho, "cal impulsar un procés de reflexió i confluència ampli, plural i participatiu on hi càpiguen els múltiples col·lectius que ja fa temps que treballen pel canvi democràtic i pacífic". Per això "cal articular una candidatura el més àmplia possible per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya amb l’objectiu de defensar la convocatòria d’una Assemblea Constituent per definir el nou model d’estat i d’ordenació sòcio-econòmica".

Share