Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Podem Parets no decidirà fins a final de novembre si presenta candidatura a les eleccions municipals de 2015

Unes 170 persones van assistir aquest dimecres a la primera assemblea informativa celebrada al teatre Can Butjosa.

El Cercle de Podem/Podemos Parets va quedar constituït en una multitudinària assemblea que va tenir lloc aquest dimecres al teatre Can Butjosa. El grup impulsor del cercle paretà va utilitzar la primera trobada oberta al públic per explicar als assistents en què consisteix el projecte polític basat en un model assembleari. Unes 170 persones van omplir de gom a gom la sala teatre, una xifra que va superar l'expectativa dels convocants.

De fet, l'èxit de la primera trobada ha quedat corroborat amb el fet que una cinquantena dels ciutadans de Parets que van acudir a la presentació de Podem/Podemos es van mostrar interessats en participar del projecte local.

Actualment unes quinze persones constitueixen el grup impulsor integrat majoritàriament per joves acadèmicament ben peparats que no tenen experiència en l'àmbit de la política però que han format part dels moviments socials i de l'associacionisme local.

L'excepció és Antonio Torío, regidor de l'Ajuntament de Parets en representació del PSC entre el 2003 i 2011 durant el mandat de l'exalcalde Joan Seguer. Torío que no va tenir cap càrrec orgànic a l'agrupació local socialista va ser l'únic militant que va votar en contra de la signatura del pacte de govern, el desembre de 2011, entre socialistes i populars.

La candidatura per les municipals de 2015 a Parets haurà d'esperar

Fins a final de novembre el Cercle de Podem/Podemos no decidirà si confecciona una candidatura per presentar-se a les eleccions municipals, previstes pel maig de 2015. Aquesta va ser una de les qüestions formulades per part d'alguns dels assistents a l'assemblea. Un dels membres del grup impulsor, Antonio Torío, ha explicat a Digital Vallès que la presentació de la llista està supeditada a l'assemblea que el partit farà aquesta tardor i que finalitzarà el 15 de novembre. Durant dos mesos Podemos validarà el seu sistema organitzatiu intern i decidirà les seves possibles aliances de cara a les pròximes cites electorals. L'assemblea serà un procés constituent o tot està per discutir, segons ha assegurat l'eurodiputat de la formació Pablo Iglesias.

En cas que Podem/Podemos concorri a les eleccions municipals Torío ha avançat a Digital Vallès que ho faria "en llistes obertes i avalades pel Cercle. No creiem en el sistema tradicional on el cap de llista escull la resta de la candidatura en funció d'afinitats personals". Podem/Podemos aposta per un model assembleari que trenqui amb les formes actuals de fer política "apostem per la transparència i per l'auditoria del deute públic".

Torío ha assegurat que el cercle paretà es dedicarà d'entrada a definir l'estructura del partit fins que se celebri l'assemblea de la tardor i posteriorment es centrarà en la política municipal. Els membres de la nova formació política volen eliminar la vella dicotomia entre l'esquerra i la dreta i per això prioritzaran "la resolució dels problemes socials".

De moment i a l'espera del procés de validació el grup impulsor de Podem/Podemos Parets està integrat majoritàriament per gent que no ha participat mai de la vida política i que ara, segons Torío, vol donar el pas per transformar la societat.

Entre els assistents a l'acte d'aquest dimecres hi havia representants d'alguns dels partits locals com PSC, ICV-EUiA i CiU així com el coordinador de Podemos al Baix Llobregat, Eduardo Tobaruela. El principal acord adoptat en la primera assemblea informativa va ser el de convocar una nova trobada, de nou oberta al públic, el pròxim dimecres 10 de setembre a Can Butjosa.

Share