Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

La JSC del Vallès Oriental vol acabar amb el concert a les escoles que segreguen alumnes per raons de sexe

La branca juvenil del PSC defensa la reforma de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) per eliminar les subvencions a escoles de les elits.

Segons la JSC "educar en igualtat ha de ser un objectiu clau de qualsevol sistema educatiu democràtic i modern", per això en un comunitat els joves socialistes manifesten la voluntat "de lluitar contra el sexisme i els estereotips, que les escoles que segreguen per sexe contribueixen a difondre".

La JSC remarca que en temps de crisi "no es pot seguir subvencionant amb diners públics les escoles de les elits, mentre l’educació pública pateix retallada rere retallada per part del Govern de la Generalitat i del Govern de l’estat, de CiU i PP, sense cap mena d’escrúpols". Els joves socialistes defensen una educació pública, laica, de qualitat i universal, alhora que exigeixen que "es deixi de subvencionar amb diners públics les escoles de les elits, i aquests diners es destiin a evitar noves retallades a l’educació pública, així com a refer les retallades aplicades fins ara".

El comunicat de la JSC de la comarca arriba el mateix dia que el portaveu del PSC al Parlament de Catalunya, Maurici Lucena, assegurava que "és normal subvencionar escoles de l'Opus Dei que segreguen els nens per sexe, tot i que en èpoques de crisi s'ha de prioritzar l'escola pública".

Des del Baix Vallès, el primer secretari de les JSC a Mollet, Rubén López, va arribar a demanar la dimissió de Lucena a través de twitter: "Fa temps que passa però avui hem tingut la gota q ha fet besar el got. Si us plau, que Maurici Lucena dimiteixi o sigui cessat".

Share