Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'Ajuntament de Vallromanes crearà un impost per a les entitats financeres que tinguin habitatges buits

Tots els grups polítics municipals han rebutjat també la llicència esportiva única aprovada pel Govern Central.

El Ple ordinari de l’Ajuntament de Vallromanes, celebrat aquest dijous, ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel grup municipal d’iVall per a la creació d’un impost per als bancs o caixes que tinguin pisos o cases buides. El text aprovat obliga al Govern a impulsar un estudi per a la creació d’aquest impost a les entitats financeres que siguin propietàries d’habitatges buits per un període superior als dos anys.

La moció proposa que el consistori vallromaní multi les entitats financeres que tinguin habitatges buits, si no en faciliten l’ocupació, posant-lo en lloguer i per últim es proposa que les entitats bancàries que tinguin immobles desocupats hagin de pagar entre 850 i 3.500 euros a l’any en funció dels metres quadrats que tingui l'habitatge.

Durant la mateixa sessió plenària es va aprovar per unanimitat una moció presentada pels grups municipals de MxV-ERC i CiU per rebutjar la llicència esportiva única aprovada pel Govern Central. Segons el text de la moció la llicència "comportarà que els nostres esportistes, clubs i federacions vegin afeblida la seva autonomia, perjudicada la seva economia i disminuïda la seva capacitat per a gestionar l’esport català".

Tots els grups polítics van aprovar que s'insti al Govern de la Generalitat a presentar un recurs d’inconstitucionalitat a l’article 23 de la Llei 15/2014, de 16 de setembre, de Racionalització del Sector Públic i altres mesures de reforma administrativa, així com la seva suspensió cautelar, pel fet d’envair la competència exclusiva de la Generalitat en matèria d’esports.

La moció també fa una crida al teixit esportiu català a dur a terme, amb la màxima unitat d’acció, les estratègies legals, associatives i esportives a portar a terme amb la finalitat d’aturar el procés recentralitzador en l’àmbit esportiu que pretén l’Estat amb la llicència esportiva espanyola única.

Share