Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Els regidors d'ERC al Baix Vallès s'autoinculpen pel 9N en suport del president Mas i de les conselleres Ortega i Rigau

Segons l'exposició d'autoinculpació l'actuació del govern espanyol "coarta els drets fonamentals a la llibertat d'expressió i opinió".

Els regidors que Esquerra Republicana de Catalunya té al Baix Vallès s'han autoinculpat pel 9N, després que la Fiscalia de l'Estat espanyol hagi presentat una querella criminal contra el President de la Generalitat, Artur Mas, i les conselleres del Govern català, Irene Rigau i Joana Ortega.

Els regidors d'Ara Mollet-ERC (Oriol López i Marta Vilaret), d'ERC de Sant Fost (Xavi Conesa) i d'ERC a Martorelles (Marc Candela) han deixat constància, aquest dimarts al matí, que van prendre part del procés participatiu del 9N fent diverses tasques com a voluntaris sense que cap institució o persona els hi obligués.

Segons l'exposició d'autoinculpació l'actuació del govern espanyol "coarta els drets fonamentals a la llibertat d'expressió i opinió, la qual cosa palesa una greu manca de garanties democràtiques a l'Estat espanyol, on la divisió de poders es demostra inexsistent".

ERC espera que molta més persones s'autoinculpin alhora que "demana a la ciutadania compromesa que faci el gest d'autoincuolpació" al Jutjat de Guàrdia (3a planta) de Mollet del Vallès.

El diputat Jordi Turull (CiU) s'autoinculpa pels mateixos motius

Paral·lelament aquest migdia el diputat paretà de Convergència i Unió, Jordi Turull, s'autoinculpat pel procés participatiu del 9 de novembre passat. Turull s'ha presentat juntament amb el secretari general de CDC, Josep Rull, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Al TSJC també hi han anat Oriol Junqueras, president d'ERC i la portaveu al Parlament, Anna Simó, entre d'altres.

Fotografies: Ara Mollet ERC / facebook Jordi Turull

Share