Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'Ajuntament de Parets fa marxa enrere i diu ara que no té la intenció de promoure un carrer a l'expresident Adolfo Suárez

Així ho ha assegurat a Digital Vallès la Taula de la Memòria Històrica de Parets, que manté viva la reivindicació de dedicar noms de carrers a les víctimes del franquisme.

L'Ajuntament de Parets no té cap intenció de promoure el nom d'un carrer a l'expresident del Govern Central Adolfo Suárez. Així ho assegura la Taula de la Memòria Històrica que es va reunir amb l'alcalde Sergi Mingote i amb el regidor Francesc Juzgado, el passat 15 de desembre. Malgrat que la proposta va ser aprovada -per ple- amb els vots favorables de socialistes i populars, socis a l'equip de govern, tot sembla indicar que no serà una prioritat abans de les eleccions municipals del 24 de maig.

Els representants de la Taula de la Memòria Històrica mantenen però el seu rebuig a dedicar el nom d'un carrer a Suárez i alhora reivindiquen que totes les víctimes del feixisme a Parets tinguin un carrer dedicat. Cal recordar que el passat 30 de juny va tenir lloc una concentració de protesta per la decisió aprovada pel plenari municipal.

Sobre aquesta qüestió els socialistes -que van presentar mesos enrere una moció al plenari- van assenyalar que "la dedicatòria de carrers als alcaldes afusellats haurà d'esperar fins que s'obrin nous carrers i que això no succeirà fins l'edificació del tram central". La proposta del PSC -que manté el pacte de govern amb el PPC- es la de "dedicar un únic espai per recordar les víctimes del feixisme", així ho han explicat fonts de la Taula de la Memòria Històrica.

Durant la trobada mantinguda entre les dues parts, l'Ajuntament es va mostrar disposat a cedir locals, l'accés a l'arxiu municipal i el suport dels funcionaris sempre i quan la taula es constitueixi com a associació.

Entre els acords adoptats hi ha el fet que la taula i l'Ajuntament promouran accions conjuntes per la commemoració del proper 14 d'abril, dia de la proclamació de la 2a República Espanyola.

Posteriorment l'assemblea de la taula, reunida el 22 de desembre, aprovava la constitució com a associació de la Taula de la Memòria Històrica de Parets i escollia els seus càrrecs. Així, Antoni Vicente en serà el president, Silvia Carrillo la secretària, Paulí Rigol el tresorer i com a vocals: Marc Pardina, Jordi Tutusaus, Josep Expósito Pons, Isabel Márquez i Tomás Lorenzo.

La junta de l'associació es podria completar amb la incorporació d'altres vocals abans de la propera assemblea.

Línies de treball per al 2015

Entre les línies de treball de cara al 2015 hi ha la celebració d'actes institucionals com el Dia de la República, el 14 d'abril o la Diada Nacional de Catalunya, l'11 de setembre. La taula també estudia establir aliances amb persones i entitats memorialistes del Vallès Oriental i de l'àmbit nacional.

Veure notícies relacionades:

La Taula de la Memòria Històrica de Parets es posiciona sobre la moció presentada pel grup municipal socialista

Parets del Vallès dedicarà un carrer a la figura de l'expresident del Govern espanyol Adolfo Suárez

El PSC de Parets proposa canviar el nom de l'escola Lluís Piquer per la seva vinculació en favor del règim franquista

Share