Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Un representant de l’Ajuntament de Gaza visita Vallromanes

Durant la trobada, s'ha parlat de la situació crítica dels recursos hídrics en aquesta franja que s'inclou dins de l'Estat palestí.

L’alcalde, David Ricart, i el regidor de Medi Ambient i Coordinador de la Comissió de Construcció de Pau del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Josep Sagarra, han rebut aquest dilluns a l’Ajuntament el director de Relacions Internacionals i Cooperació de l’Ajuntament de Gaza, Mohammed Abdalfatah.

Durant la trobada han parlat de la situació crítica dels recursos hídrics a Gaza. Segons el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, es calcula que el 97% dels habitants de Gaza té dificultats d’accés als sistemes de distribució de l’aigua per canonades, sistemes que van quedar seriosament danyats durant l’ofensiva militar israeliana de l’estiu.

A més, l’aigua d'un 85% de les fonts no és apta per al consum humà. El deteriorament de l’única font d’aigua de la Franja de Gaza, l’Aqüífer de la Costa, s’ha accelerat en els darrers anys per sobreexplotació (salinització) i contaminació.

Durant la recepció, l’alcalde ha obsequiat Mohammed Abdalfatah amb el llibre "Vallromanes. Noms de lloc i casa", d'Enric Garcia-Pey. Posteriorment, Josep Sagarra ha acompanyat Mohammed Abdalfatah a visitar diferents instal·lacions relacionades amb el cicle de l’aigua.

Share