Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El regidor d'ICV a Vallromanes David Carrillo causa baixa del partit però mantindrà la seva acta fins a final de mandat

Carrillo ha anunciat en roda de premsa que "ha decidit prendre un nou camí junt amb altres persones, per canviar la política municipal".

El regidor d'Iniciativa per Catalunya Verds a l'Ajuntament de Vallromanes David Carrillo ha anunciat aquest dilluns que causa baixa com a militant del partit ecosocialista i passa a ser regidor no adscrit al consistori. La decisió de Carrillo arriba després que la direcció nacional del partit el suspengués de militància i que obrís un expedient informatiu sobre presumptes irregularitats a l'agrupació local del partit.

Sobre aquesta qüestió David Carrillo ha defensat -durant la roda de premsa d'aquest dilluns- la seva integritat i honorabilitat "tant personal com en la gestió del grup d'ICV d'aquests anys i del seu company, Antonio Hernández Carmona".

Carrillo ha anat més enllà: "Durant aquests anys, a l’oposició, he mantingut ferm el lideratge dirigint amb els pocs recursos a poder atendre els problemes de la gent i del poble al carrer, que cada dia són més. He estat  fidel al compromís d’informar a la població tot i els intents d’amenaces de coacció per part d’alguns membres del govern per fer-m’he callar".

Segons el ja exregidor d'ICV s'haurien produït reunions entre les direccions comarcals d'ERC i ICV "per fer-lo fora de l'escenari polític".

Dels seus 3 anys i mig com a regidor ha dit: "He estat fidel als principis i ferm amb els ideals. He treballat colze a colze amb veïns; redactat, dissenyat i repartit butlletins; organitzat actes populars; recollint les inquietuds i problemes dels veïns als carrers o fins i tot, visitant a persones que han passat a una situació desfavorida per aportar opcions. S’ha produït el compromís d’informar sobre allò que passa dins el nostre ajuntament, publicant les veritats; s’ha criticat allò que ens semblava injust i proposa’t projectes;  atès la mà al govern per treballar pel poble i sempre, des de l’oposició".

David Carrillo també ha defensat la seva gestió econòmica: "He gestionat el compte d'ICV per poder garantir tenir recursos propis, tant en els darrers anys com per disposar de mitjans propis per realitzar la campanya electoral, i a dia d’avui, el compte disposa de més de 4.500 euros".

'Manipulacions' en les eleccions primàries

L'exregidor d'Iniciativa per Catalunya ha acusat a la direcció comarcal del partit de "fer el joc brut" en les eleccions primàries on Manel Debés va ser escollit cap de llista per les eleccions municipals.

Carrillo parla de manipulació del procés: "Es van convocar unes primàries, pactades i d'amagades entre el segon regidor i el president comarcal. Jo mateix, com a president, no en tenia coneixement fins el dia que el president comarcal va convocar-me per dir-me en persona oficialment, que es tancava el cens i s’iniciaven les primàries.Van desaparèixer persones del cens inicial, que van reclamar el seu dret a vot i no se'ls hi va concedir." (..) 

"Aquestes primàries, buscaven garantir la meva derrota. Davant tantes irregularitats, la majoria de simpatitzants i jo vam decidir impugnar les primàries. Seguit, es va retirar la meva candidatura per què era impossible poder tenir cap garantia democràtica i d’igualtat, tot i que es va sol.licitar refer les primàries amb un reglament confeccionat per les parts interessades per garantir la transparència i la igualtat democràtica".

Nou projecte polític

Durant la roda de premsa, celebrada a l'Hotel Can Galvany, David Carrillo ha anunciat que treballa en la creació d'un nou projecte polític que "unit a altres persones del municipi" es vol presentar a les properes eleccions municipals.

Carrillo afegeix "Aquest nou grup, té un objectiu comú que és treballar per el nostre poble. Totes les idees seran respectades i no coaccionades. És el projecte d’un poble on les persones que estan per sobre de les sigles", conclou.

Share