Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

La Fiscalia arxiva la denúncia d’iVall contra el Govern de Vallromanes per la resolució del contracte del Complex Esportiu Municipal

El grup independent decidirà en els propers dies "si denuncia els 6 regidors del govern a l’autoritat judicial competent".

La Fiscalia Anticorrupció ha arxivat la denúncia que havia presentat el grup municipal d'Independents de Vallromanes (iVall) contra els sis regidors del Govern Municipal (MxV-ERC i CiU) arran de la resolució, per mutu acord, del contracte de gestió del Complex Esportiu Municipal.

Les diligències d’investigació de Fiscalia, iniciades al setembre de 2014, conclouen que “no resulta degudament acreditada la comissió de fets amb rellevància penal, en concret d’un delicte de malversació de cabals públics que va motivar la incoació d’aquestes actuacions.”

El decret d’arxiu de Fiscalia recull que l’Ajuntament de Vallromanes “va escollir la fórmula més favorable per als interessos de la corporació en optar per la resolució de mutu acord, abonant únicament l’import de les inversions no amortitzades fins a aquell moment al mateix temps que va recuperar de forma immediata les instal·lacions esportives, permetent que continuessin oferint els seus serveis durant aquella mateixa temporada i evitant possibles litigis que haguessin pogut entorpir l’activitat de les activitats esportives, al menys a curt termini.”

En el mateix escrit s’assenyala que “cap lesió s’ha produït en el patrimoni municipal, tampoc crebant als deures de fidelitat i transparència en la gestió pública al que estan obligats les autoritats i funcionaris públics."

iVall justifica la presentació de la denúncia davant de la Fiscalia

En un comunicat de premsa el grup polític Independents de Vallromanes ha manifestat que "complint amb les nostres tasques de Regidors, un cop vam tenir l’informació d’aquests pagaments amb la seva documentació i davant la disconformitat de molts veïns de fer aquests pagaments, i ja que creiem que era la nostra obligació, vam encarregar a la Fiscalia que ho investigués".

El mateix partit assenyala que "com que la Fiscalia no té proves suficients per continuar amb la denúncia penal,  iVall decidirà en els propers dies si denuncia els 6 regidors del govern a l’autoritat judicial competent".

Tot i la decisió de la Fiscalia Anticorrupció iVall afirma que "continuem pensant que s’han comès irregularitats amb diners públics, però lamentem que aquests indicis acceptats per Fiscalia no hagin estat suficients, davant els informes propis que va encarregar l’Ajuntament a tècnics i persones de la seva confiança".

En aquest sentit iVall ha recordat que "l’anterior secretaria municipal va fer un informe desfavorable a donar aquests diners a l’empresa Divertenis. En canvi el nou secretari municipal, exalcalde de Montmeló, si ha fet tots els informes favorables". Per últim demanen al Govern Municipal "que faci pública l’auditoria i tot els seus pagaments, així com els nous informes fets pel secretari municipal".

Share