Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'Ajuntament de La Llagosta bonifica a l'empresa Lékué el 95% de l'impost sobre construccions i obres

El portaveu socialista, Antonio Rísquez, considera que 'la fórmula escollida per bonificar-la és una errada' del Govern Municipal.

El darrer ple de l'Ajuntament de La Llagosta, celebrat dijous, va aprovar aplicar una bonificació del 95%, és a dir uns 10.000 euros, a l'empresa Lékué en la liquidació de l'Impost sobre construccions i obres per unes reformes que
aquesta firma ha fet a les seves oficines, situades al polígon industrial de La Llagosta.

Segons informa el consistori, la mesura s'ha aplicat en considerar que l'obra realitzada per Lékué és "d'especial interès i d'utilitat municipal". El Govern d'ICV-EUiA, CpLL i no adscrit, va destacar que aquesta empresa és líder mundial i que compta amb una mitjana de 98 treballadors, el 60% dels quals són veïns de La Llagosta. 

L'alcalde, Alberto López, deia que Lékué ha invertit uns 300.000 euros en la millora de les seves oficines i que "aporta cada any aliments per a les famílies necessitades de la Llagosta i col·labora amb la cursa popular que organitza el Club Esportiu Fondistes de la Llagosta".

El regidor de Ciutadans Progressistes per la Llagosta, Adelino Macías, va destacar l'aposta de l'equip de govern “per l'ocupació de qualitat i per les empreses líders”.

Des de l'oposició -que es va abstenir- el portaveu socialista, Antonio Rísquez, va indicar que 'la fórmula escollida per bonificar-la és una errada i que els criteris s'haurien de regular'.

El regidor del Partit Popular, Jaume Bonallach, va dir que no l'havien convençut els motius pels quals s'havia decidit bonificar aquestes obres i que "la Llagosta no és només Lékué". Igualment la portaveu de CiU, Mireia Egea, es va mostrar “preocupada pel precedent que significava aquesta bonificació” i per les repercussions que pot tenir en l'economia municipal.

En aquest sentit l'alcalde Alberto López va recordar que l'Impost d'obres i construccions representa només el 0,34% dels ingressos del pressupost de l'Ajuntament.

D'altra banda, el plenari també va aprovar el reglament de la Comissió de Festa Major que busca "una major participació tant de les entitats com dels veïns". Alhora també es van aprovar dues modificacions, una del Pla General d'Ordenació Urbanística i una altra del Pla Especial de Millora Urbana i Reforma Interior del sector industrial de la Llagosta. L'objectiu -segons fonts municipals- és obrir el polígon industrial de la Llagosta a nous usos.

En concret, es pretén que als carrers més propers als nucli urbà es puguin instal·lar empreses d'oci, com ara de restauració, i de serveis esportius, entre d'altres usos.

Share