Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

La CUP de Mollet demana que no es destinin recursos públics a les escoles privades

La formació d'esquerres independentista critica que l'Ajuntament 'mantingui concerts amb alguns centres privats'.

La CUP de Mollet ha encetat aquesta setmana la campanya “Desconcertem els Països Catalans” per defensar l’ensenyament públic, reclamar que els recursos públics no es destinin a escoles privades i promoure que les famílies de Mollet matriculin els seus fills als centres públics de la ciutat.

Per a la formació independentista, que desplegarà diferents accions informatives amb la distribució de materials específics sobre aquesta temàtica, “un ensenyament públic de qualitat ésla millor garantia per una societat cohesionada, on tothom pugui trobar les seves oportunitats de  desenvolupament”.

Adrià Viñas, membre de la CUP de Mollet i candidat a les eleccions municipals, ha denunciat que “l’Ajuntament no pot seguir mirant cap a una altra banda, perquè mentre es tanquen línies d’escoles públiques de la ciutat es mantenen concerts amb alguns centres privats molt coneguts per l’equip de govern, amb ràtios irracionals”.

Viñas ha recordat que “el manteniment d’una doble xarxa pública i concertada a l’ensenyament afavoreix la desigualtat i no augmenta la qualitat”.

La CUP de Mollet defensa “la reducció i progressiva eliminació dels concerts de centres privats”, segons Viñas, perquè “l’escola pública és l’única que assegura la mateixa educació per a tot tipus d'alumnat, garantint la igualtat d'oportunitats i prevenint l'exclusió social, i, a més, se sotmet a un control públic del seu funcionament, del seu finançament i de la selecció del professorat”.

La formació d'esquerres independentista ha fet una crida a “seguir apostant i defensant l’ensenyament públic de la ciutat, matriculant els seus fills i filles als centres de la xarxa pública, i a mobilitzar-se perquè el Govern de la Generalitat no suprimeixi cap línia pública més a la nostra ciutat i doti l’IES Aiguaviva d’un edifici definitiu que reuneixi les condicions necessàries per a la pràctica docent”.

Share