Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Ara Parets ERC organitza un homenatge als alcaldes i regidors republicans represaliats pel franquisme

L’acte, que tindrà lloc aquest divendres 16 d’octubre, comptarà amb la presència del diputat a Madrid Joan Tardà, Toni Bou, la historiadora M. Àngels Massaguer i del molletà Pere Fortuny.

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya organitza el primer homenatge als alcaldes i regidors republicans de Parets del Vallès que van represaliats pel franquisme o van morir a l'exili. Així tres alcaldes i dos regidors paretans van ser afusellats al Camp de la Bota de Barcelona entre 1939 i el 1941 mentre que tres regidors van morir a l'exili després de passar per camps de concentració a França i Àustria.

L'acte tindrà lloc el pròxim divendres 16 d'octubre, a les 19 hores a l'auditori de l'Escola Municipal de Música (parc la Linera) i comptarà amb la participació de: Joan Tardà, diputat d'ERC al Congrés de Madrid ; Toni Bou, coordinador d'ERC de part de la Querella Argentina on hi figuren els alcaldes paretans d’ERC, Antoni Arimon Farrés i Joan Brunat Escona ; Maria Àngels Massaguer, historiadora paretana i autora del llibre '2a República, Guerra Civil i primer franquisme a Parets del Vallès' (2007) i Pere Fortuny, president de l'Associació Promemòria Immolats per la Llibertat de Catalunya i fill de l'alcalde molletà, afusellat pel franquisme, Josep Fortuny.

L'acte, obert a tota la població, s'organitza en memòria dels 3 alcaldes i 5 regidors republicans paretans que van ser represaliats per la dictadura franquista o bé van morir a l’exili, després d’estar en camps de concentració a França i Àustria.

Antoni Arimon Farrés (alcalde d'ERC afusellat el 1939 al Camp de la Bota de Barcelona) ; Joan Brunat Escona (alcalde d'ERC afusellat el 1939 al Camp de la Bota de Barcelona) ; Amadeu Pagès Xartó (alcalde simpatitzant d'ERC afusellat el 1941 al Camp de la Bota de Barcelona) ; Esteve Seguer Forés (regidor afusellat el 1939 al Camp de la Bota de Barcelona) ; Amadeu Ramon Briquets (regidor afusellat el 1939 al Camp de la Bota de Barcelona) ; Projecte Forns Ninou (regidor mort al camp de concentració de Gusen-Mauthausen el 1941) ; Pere Xicota Alvárez (regidor mort al camp de concentració de Gusen-Mauthausen el 1941. Militant d'ERC i Unió Rabassaires) i Jaume Massaguer Gallart (regidor i militant d'ERC mort a l'exili el 1941 a Marne, França).

Share