Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Losada (Ciutadans) qualifica 'd'incoherent' que els grups de l'oposició de Parets demanin una auditoria dels comptes públics

L'únic regidor de Ciutadans a l'Ajuntament de Parets proposa contractar un nou càrrec de confiança que s'encarregui de la 'transparència'.

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Parets, Manuel Losada, ha qualificat aquest dimarts 'd'incoherent' que els grups polítics de l'oposició demanin una auditoria dels comptes municipals. Tot i reconèixer que aquesta era una de les propostes que Ciutadans va incloure en el programa electoral de les passades eleccions del 24 de maig, Losada ha dit en declaracions a Rap 107 que no és necessària una auditoria ja que per això ja existeixen altres mecanismes de control.

Losada ha anat més enllà, i lluny de criticar la contractació de la figura de l'assessor de comunicació per l'alcalde, ha proposat contractar un nou càrrec de confiança que assumiria totes les tasques relacionades amb la transparència.

Es dóna la circumstància que fins ara cap dels grups de l'oposició ha proposat portar a ple la realització d'una auditoria, tot i que la majoria van incloure la proposta en els respectius programes electorals. A més, en l'anterior mandat es va refusar la proposta tot i que la Diputació de Barcelona es va oferir a fer-la sense cap cost econòmic.

El posicionament de l'únic regidor de Ciutadans no sorprèn si es té en compte que en el ple del passat 24 de setembre va permetre, amb la seva abstenció, la contractació del primer càrrec d'assessor de l'Ajuntament.

Després d'un empat a 8 vots, el punt es va aprovar amb el vot de qualitat de l'alcalde Sergi Mingote, del PSC-PSOE. La nova figura 'de confiança' comportarà uns costos anuals per l'Ajuntament d'uns 60.000 euros.

No descarta donar suport als pressupostos

Sobre la possibilitat de donar suport als primers pressupostos de la nova legislatura, Losada ha avançat a Rap 107 FM que estan oberts a negociar amb els socialistes i que veurien bé aprovar els comptes del 2016 si inclouen la proposta de llibres de text gratuïts a partir de l'any vinent.

Cal recordar que aquesta va ser una de les propostes incloses en el programa electoral dels socialistes però que l'equip de govern ha ajornat la seva posada en marxa fins al curs 2106-17.

L'alcalde Sergi Mingote va prometre durant la campanya destinar més de 600.000 euros dels pressupostos públics per una mesura que beneficiaria a uns 1.300 alumnes.

Des de l'oposició ja han criticat que de la proposta de 'llibres de text gratis' s'hagi passat a un sistema de 'socialització' amb la reutilització dels llibres d'un curs a un altre, una mesura que ja alguns centres escolars de Parets -com Vila Parietes i Lluís Piquer- ja portaven a terme fins ara.

En l'actual legislatura el posicionament del regidor de Ciutadans, Manuel Losada, ha permès fins ara al PSC-PSOE tirar endavant la totalitat de les seves propostes, inclòs el canvi 'polèmic' dels horaris del plens, que han passat de les 19 a les 13.30 hores.

Share