Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Ara Parets ERC reclama una Comissió Informativa que esclareixi el contenciós del futur polígon sector UP5 Circuit

Una sentència del TSJC obliga a l'Ajuntament a liquidar l'adjudicació de la gestió urbanística a l'UTE Circuit Deumal Barnasfalt

El grup municipal d'Ara Parets ERC ha reclamat per segon cop, en quatre mesos, la convocatòria d'una Comissió Informativa de l’Àrea d’Urbanisme per tal que el Govern Socialista "faciliti tota la informació necessària sobre el contenciós del futur polígon sector UP5 Circuit que obliga a l'Ajuntament a liquidar l'adjudicació de la gestió urbanística a l'UTE Circuit Deumal Barnasfalt".

Els republicans assenyalen que quatre mesos després "encara no han rebut resposta a la nostra sol·licitud i per això hem tornat a demanar la convocatòria imminent d’aquesta Comissió Informativa". Durant la passada campanya electoral CiU va fer públic que la liquidació d'aquesta adjudicació podria costar 2,9 milions d’euros a les arques municipals.

El Govern contracta Nucli Advocats per rebre assessorament

En un comunicat de premsa, Ara Parets ERC informa que la Junta de Govern de l’Ajuntament de Parets va adjudicar, en la sessió del 15 d’octubre i per un import de 19.360 euros, la contractació de l’empresa Nucli Advocats, SLP, per l’assessorament en el tràmit de gestió per cooperació del sector UP5, ubicat al Circuit de Catalunya.

Segons l’acord de la Junta de Govern, l’empresa Nucli Advocats haurà de redactar el quadre per a la liquidació de quotes d'acord amb les actuacions fins avui realitzades en aquest àmbit urbanístic, plantejar els imports i conceptes a repercutir als propietaris afectats de conformitat amb la Llei d'urbanisme de Catalunya, preparar els acords necessaris i dur a terme sessions de treball i assessorament al Govern Municipal.

Ara Parets ERC considera que "per transparència seria necessari que tots els grups polítics de l’Ajuntament disposessin de tota la informació i la documentació. Ens sorprèn que malgrat que l’equip de govern no informa de la situació d’aquest contenciós, en canvi, acaba d’adjudicar a Nucli Advocats, per un import de 19.360 euros, l’assessorament jurídic per poder liquidar el contracte de gestió d’aquest àmbit urbanístic on s’hi havia de condicionar un nou polígon industrial".

Sentència del TSJC que anul·la l'adjudicació de la gestió urbanística

La decisió del Govern del PSC-PSOE es produeix dos anys i mig després que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·lava l’adjudicació de la gestió urbanística d’aquest sector pel sistema de reparcel·lació en modalitat de cooperació, arran d’un recurs d’apel·lació presentat per una de les propietàries de part dels terrenys afectats.

L’abril de 2006, l’Ajuntament va adjudicar a l’UTE Circuit Deumal Barnasfalt, per un import de 6,5 milions d’euros, la gestió urbanística d’aquest sector, situat molt a prop de l’empresa Nutrexpa, i on l’equip de govern d’aleshores volia instal·lar-hi un nou polígon industrial que generés més activitat econòmica al municipi.

Un cop iniciada aquesta legislatura, el grup municipal d’Ara Parets ERC va demanar a final de juny la convocatòria d’una Comissió Informativa de l’Àrea d’Urbanisme per tal que facilités tota la informació necessària sobre aquest contenciós i en les darreres setmanes els republicans han demanat per segon cop la convocatòria imminent d’aquesta Comissió Informativa i que succeirà amb l’aprofitament mitjà d’aquest sector, que l’Ajuntament havia de vendre per poder finançar, en part, la residència per a la gent gran del municipi, inaugurada el 2011.

Alhora Ara Parets ERC vol saber quins són els passos que ha de seguir l’equip de govern per desencallar aquesta situació i generar l’anunciada activitat econòmica a la zona i per últim es pregunta si l'Ajuntament no disposa de suficients juristes per a adjudicar novament a una empresa externa l’assessorament per resoldre aquest contenciós.

Els republicans denuncien que en el pressupost 2015 es destinaven més de 300.000€ a assessorament i que aquest s’ha anat incrementant amb modificacions al llarg de tot l'any.

Share