Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El Casal de Vallromanes acull el primer Consell d'Alcaldes del Vallès Oriental de la nova legislatura

El president del CCVO, David Ricart, convençut que 'es pot millorar la qualitat de vida dels municipis des del Consell Comarcal'.

El Casal de Vallromanes ha acollit aquest dimecres el primer Consell d’Alcaldes d’aquest mandat amb la participació de 34 alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental Aquest és l’òrgan de govern comarcal que informa de les propostes d’interès per als municipis, abans de sotmetre-les a l’aprovació del Ple del Consell Comarcal.

Els temes centrals de la sessió van ser l’acollida de la població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània, l’estat de l’administració electrònica al Vallès Oriental, les accions a disposició dels ens locals per aplicar i complir la Llei de transparència, l'accés a la informació pública i bon govern i la presentació del Servei comarcal de comptabilitat i eficiència energètica i Ofideute.

El president del Consell Comarcal i alcalde de Vallromanes, David Ricart, es va mostrar convençut que els alcaldes i alcaldesses poden avançar en el compliment dels seus propòsits de millora de la qualitat de vida i del municipi també des del Consell Comarcal.

"Farem tot el possible per tal sigui l’òrgan de debat i reflexió sobre propostes que ens afecten i interessen a tots els municipis de la comarca. Anirem més enllà, presentant propostes concretes d’actuacions, de dinàmiques de treball, de col•laboració que siguin d’utilitat pels ajuntaments en el seu dia a dia i treballarem per incidir davant d’altres en les decisions i regulacions que ens afecten ja sigui als òrgans municipals o directament als ciutadans", va dir Ricart.

Cooperació amb refugiats

A la sessió també van participar la presidenta del Fons Català de Cooperació i alcaldessa de La Garriga, Meritxell Budó i el responsable del Comitè operatiu de la Generalitat Àngel Miret, que van facilitar informació sobre l’acollida de les població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània.

Budó i Miret va donar detalls als alcaldes i alcaldesses sobre l’organització de l’acolliment dels refugiats i el paper dels municipis, en concret van demanar als alcaldes i alcaldesses que facilitin informació i concreció de recursos disponibles en els municipis; van informar sobre el paper de les diferents institucions, entitats i ciutadania i van explicar la creació d’un equip multidisciplinar que en arribar les persones a Catalunya identificarà les necessitats i buscarà el recurs més adient al territori.

Transparència, Medi Ambient i Habitatge

D’altra banda, també van participar al Consell d’Alcaldes el secretari general del Departament de Governació i Relacions Institucional, Francesc Esteve, per explicar les accions a disposició dels ens locals per aplicar i complir la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern i la responsable de l’Àrea Client del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya, Marta Arderiu, que va proporcionar informació sobre l’estat de l’administració electrònica al Vallès Oriental.

Pel que fa als serveis prestats des del Consell Comarcal, el conseller comarcal de Medi Ambient, Joan Daví va explicar el Servei comarcal de comptabilitat i eficiència energètica que ja s’està prestant a alguns municipis de la comarca per reduir i estalviar en despesa energètica, fomentar bones pràctiques i aconseguir avançar en l’eficiència energètica dels ajuntament.

La consellera comarcal d’Habitatge, Dolors Castellà, va donar detalls sobre el funcionament del Servei d’assessorament sobre el deute hipotecari - Ofideute que té com objectiu d’assessorar jurídicament a les famílies que no poden atendre les quotes hipotecàries i/o les que es troben en risc de perdre el seu habitatge, a fi d’evitar així els possibles desnonaments.

Share