Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Neix ‘Cavall Republicà’, el nou diari de la secció local d’Esquerra Republicana a Parets

El grup municipal d'Ara Parets ERC celebra la primera audiència pública davant la ciutadania.

Apropar a tota la ciutadania l’activitat del grup municipal d’Ara Parets ERC és el principal objectiu de ‘Cavall Republicà’, el nou diari de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya, que es va presentar el passat dijous al vespre a la Sala d’Exposicions de Can Rajoler. La publicació que consta de 4 pàgines, a tot color, té tiratge de 8.000 exemplars que es repartiran per totes les llars del municipi.

En aquest primer número Cavall Republicà destaca en portada la tornada amb força d’ERC a l’Ajuntament de Parets després d’un parèntesi de 8 anys.

A les pàgines interiors els temes més destacats són la victòria de Junts pel Sí a Parets en les eleccions catalanes del 27 de setembre, el veto de l’alcalde Sergi Mingote a l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’increment en un 130% del cost de Vallès Visió, la contractació d’un nou assessor de comunicació per l’alcalde Mingote, l’acord PSC-CiU per aprovar les ordenances fiscals 2016 o la situació del sistema de recollida d’escombraries al municipi.

La darrera pàgina del diari informatiu, dedicada a la memòria històrica, fa un resum de l’homenatge als alcaldes i regidors republicans paretans que van ser represaliats pel franquisme.

Primera audiència pública d'Ara Parets ERC

La presentació del nou diari va comptar amb l’assistència d’unes 50 persones que van participar de manera molt activa en la primera audiència pública dels tres regidors d’Ara Parets ERC a l’Ajuntament: Jordi Seguer, Ramon Parés i Kènia Domènech.

Tots tres van detallar l’activitat del grup municipal durant els 5 primers mesos de legislatura i van destacar que durant aquest període han presentat més de 50 preguntes a través de plens i d’instàncies per registre i 5 mocions.

D’aquestes van destacar l’aprovació, per unanimitat, de la creació de la Taula d’emergències socials.

El públic assistent va preguntar sobre la problemàtica de la pista de soroll a Can Butjosa, sobre el sistema de neteja, el suport de l’Ajuntament a la independència, la manca de transparència del Govern Municipal, la contaminació i les males olors que es produeix en alguns polígons, la possible eliminació d’una línia educativa a l’escola Lluís Piquer, les obres a l’avinguda Espanya, les necessitats de caràcter social, el cens de pisos buits, els llibres de text gratuïts promesos pel Govern Socialista, la manca de diàleg entre el PSC-PSOE i alguns grups de l’oposició o els horaris intempestius dels plens municipals, entre d’altres.

L’audiència pública convocada per Ara Parets ERC és una de les mesures incloses pel nostre grup polític en el programa electoral de les passades eleccions municipals.

En els comicis del mes de maig, Ara Parets ERC va passar de 0 a 3 regidors (de 210 a 1.153 vots). Es tracta de la representació més àmplia d’ençà del retorn de la democràcia.

ERC va vèncer a Parets en les eleccions europees del maig de 2014 i va repetir triomf el setembre passat amb la candidatura conjunta de Junts pel Sí.

Share