Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Ara Parets ERC qualifica de 'continuista' el pressupost de l'Ajuntament de Parets per al 2016

Els republicans i Sumem Parets voten en contra d'un projecte econòmic de 23,2 milions d'euros, dels quals 1,8 milions seran per a inversió.

El Ple extraordinari de l’Ajuntament de Parets, reunit dimarts passat, va aprovar amb els vots a favor del PSC, CDC i Ciutadans, l’abstenció de NOPP i els vots en contra d’Ara Parets ERC i Sumem Parets, el pressupost municipal per a l’exercici 2016. En un comunicat de premsa, Ara Parets ERC assenyala que el projecte econòmic de 23,2 de milions d’euros manté, a grans trets, "una línia continuista respecte a mandats anteriors".

Per als republicans, "en cap moment el Govern Socialista s’ha plantejat la revisió des de la base de totes les partides dels diferents serveis municipals o no s’ha convocat cap procés participatiu que realment pregunti als paretans i les paretanes sobre aspectes cabdals d’aquest document i no simplement una priorització de propostes orientades des del Govern Local".

Malgrat això Ara Parets ERC ha agraït "el gest que ha tingut l’alcalde i l’equip de govern de convidar a totes les forces polítiques del plenari per recollir les diferents propostes i en la mesura possible d’incloure-les en el pressupost municipal. Creiem que és un gest que en certa manera corregeix l’exclusió que vam patir durant la confecció de les ordenances fiscals el novembre passat".

Durant la negociació ERC va presentar fins a 24 propostes, moltes de les quals no tenien cost econòmic, i que feien referència a qüestions de transparència, justícia social i millores en l’espai públic.

El resultat final -segons expliquen- és que no s’han acceptat propostes molt concretes com ara la sortida del canal de televisió Vallès Visió que aquest 2015 ens ha costat més de 146.000 euros, amb un increment del 130% de la partida pressupostada inicialment.

Tampoc han aconseguit que el Govern Municipal redueixi a la meitat la partida d’atencions protocol•làries dels òrgans de govern que estava xifrada en 7.000 euros o la retolació del cotxe oficial de l’Ajuntament.

Altres qüestions que hauran d’esperar, segons fonts d'Ara Parets ERC, són l’eliminació de les barreres arquitectòniques al parc la Linera, la millora imminent del gimnàs del Pavelló d’esports, la rebaixa de preus dels bucs d’assaig per als grups de Parets del Vallès, el projecte del banc d’aliments frescos, la instal•lació d’aire condicionat a Can Butjosa, un pla ampli de voreres pels carrers del barri antic i de l’Eixample o la realització d’una auditoria dels comptes municipals.

Cap euro per a habitatge social

Durant la seva intervenció en el ple, el portaveu Jordi Seguer va dir que "trobava a faltar en aquest pressupost una partida destinada a l’habitatge social. Des d’Ara Parets ERC creiem que caldria seguir el model d’altres municipis de la rodalia i adquirir habitatge propietat d’entitats bancàries o de la SAREB per a destinar-lo a usos de caràcter social.Tenint en compte la previsió d’endeutament del nostre Ajuntament del 37% a final del 2016, no hi ha cap excusa com per no destinar una important partida a habitatge social i en aquest pressupost no hi ha cap euro del capítol d’inversions, que es destini a aquesta finalitat".

En canvi, a Ara Parets ERC li va agradar que l’equip de govern acceptés la proposta de condicionar un monument o un espai de la població que serveixi per reconèixer a tots els paretans represaliats pel franquisme.

Demanen un gir a l’esquerra del PSC

Tot i que els republicans valoren positivament que se’ls hagi convidat a la negociació dels pressupostos consideren que "no hem pogut influir de la manera que Ara Parets ERC voldria".

"Al Govern Socialista li ha faltat posar molt més esforç per aconseguir que almenys el nostre grup es sentís més còmode amb aquest projecte de pressupost que s’ha aprovat aquest dimarts. Creiem que ha faltat seducció política entre ambdues parts. Almenys esperem que el Partit Socialista s’hagi adonat que el nostre grup no és ni molt menys tan destructiu com alguns ens pinten i que també treballem per aconseguir un millora del nostre poble, perquè també ens agrada Parets’, va dir el portaveu Jordi Seguer.

El comunicat de premsa afegeix que "aquestes converses han de servir de cara al futur per continuar parlant i si pot ser acordar altres projectes per al poble de Parets. Recollint les declaracions del nostre alcalde aquest dilluns a Rap 107 quan deia que a l’Estat Espanyol s’hauria de formar un Govern d’esquerres, nosaltres també li diem el mateix: que miri a la seva esquerra a Parets i trobarà forces com la nostra que està disposada a buscar acords per prioritzar les polítiques de caràcter social. Per tant per aplicar a Parets el mateix que vostè demana per a tot el territori espanyol, Ara Parets ERC està aquí esperant-lo per quan decideixin fer-ho", va sentenciar Seguer.

Inversions per al 2016

Entre les inversions més destacades en el pressupost de l'any que ve hi ha l'adquisició de llibres de text per als alumnes de primària (220.000 euros), la primera fase de la Sala Polivalent de l'escola Pau Vila, l'arranjament de la piscina Municipal Miguel Luque, l'arranjament de la coberta de la pista esportiva de Can Butjosa (que provoca sorolls als veïns després de ser inaugurada el febrer de 2015), la tercera fase de la polèmica reforma de l’Avinguda Espanya o la primera fase de l'actuació als carrers Travessera i Barcelona.

Dels 1,8 milions d'euros previstos per a inversió, 1,3 es finançaran a través de préstecs bancaris.

Share