Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Mollet acollirà dissabte la 1a Trobada d'Electes i Seccions Locals d'ERC del Baix Vallès

Després de les eleccions municipals del passat 24 de maig els republicans compten amb 27 regidors i dues alcaldies en els 12 municipis baixvallesans.

El Centre Cultural La Marineta de Mollet del Vallès acollirà el pròxim dissabte 16 de gener la 1a Trobada d'Electes i Seccions Locals d'Esquerra Republicana de Catalunya del Baix Vallès. La jornada, que es desenvoluparà entre les 9.30 i les 14 hores, servirà per debatre sobre el futur del Baix Vallès. Aquesta primera trobada de regidors i regidores i de seccions locals del Baix Vallès trencarà les fronteres històriques entre els Vallesos, segons han assegurat el republicans.

La jornada ha ser servir per establir sinergies, tant del món més institucional de regidors i regidores, com  de les seccions locals (presidències locals, secretaries d’organització i de comunicació).

El portaveu d'Ara Mollet ERC, Oriol López, i el d'ERC a Santa Perpètua, Pol Altayó, donaran la benvinguda a la jornada que donarà pas a tres intervencions.

Així, Josep Gordi, regidor a Mollet, geògraf, fundador del Centre d’Estudis Molletans i degà de la Facultat de Lletres de la UdG, parlarà sobre 'El Baix Vallès, realitat o ficció?', Oriol Escura, llicenciat en Ciències Polítiques i Dret, centrarà la seva exposició en 'El Baix Vallès: una comarca dins d'un nou context', i Jaume Font Garolera, geògraf i professor d’Anàlisi Geogràfica Regional a la UB, parlarà sobre 'Com repensar l'organització territorial avui'.

La jornada inclourà una trobada de càrrecs electes del Baix Vallès i una trobada de Seccions Locals. Cap a les 13.15 hores està prevista la cloenda, a càrrec de Marc Candela, alcalde de Martorelles, i de Marc Sanglas, Secretari Nacional de Política Municipal.

Present i Futur del Vallès Oriental

En el procés de consecució del nou país i amb la possibilitat d’obrir el debat sobre la nova divisió territorial, la Comarcal d’ERC del Vallès Oriental va iniciar el passat 28 de novembre, a Caldes de Montbui, un debat sobre el “Present i futur del Vallès Oriental”, que culminarà aquest mes de gener amb l’elaboració de l’esborrany del pla estratègic i de la visió de futur de la comarca, amb debat a les seccions locals i finalment amb l’aprovació d’un document en una altra jornada.

També a nivell més general, des de l’entitat Fem Vallès es parla de les possibilitats dels Vallesos com a nucli econòmic i espai cabdal en l’economia del sud d’Europa. La possibilitat d’una vegueria que agrupi els dos Vallesos és al damunt de la taula, assenyalen des d'ERC.

27 regidors d'ERC en 12 municipis baixvallesans

Els diferents municipis del Baix Vallès tenen a tots els seus respectius ajuntaments 27 regidors i regidores d’ERC (12 municipis: 9 del Vallès Oriental i 3 del Vallès Occidental) i 2 alcaldies. Un fet que segons ERC s'ha produït per primera vegada i que "és importantíssim per a la musculatura municipal de l’esquerra nacional".

Share