Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

ICV-EUiA considera que el pacte entre PSC i ERC a Montmeló "no respon a la voluntat de canvi majoritària de la ciutadania"

El portaveu, Marcel Comas, creu que l'acord "no obeeix als interessos de la gent de Montmeló, sinó als interessos partidistes de PSC i ERC".

El Consell d’ICV-EUiA de Montmeló, reunit aquest dilluns de manera extraordinària, va valorar l’acord de govern al que han arribat el PSC i ERC del municipi. La coalició d’esquerres, que va rebre un 40% dels vots a les passades eleccions del 24 de maig, ha carregat durament contra el que consideren “un acord que no respon a la voluntat de canvi i als interessos majoritaris de la ciutadania de Montmeló, un acord contra natura entre una formació independentista i una altra que s’oposa, fins i tot, al dret a decidir”.

Els ecosocialistes asseguren que s’han assabentat de l’acord per la premsa, fet que titllen de “molt greu”, i asseguren que “el govern d’Antoni Guil ha perdut el respecte institucional a l’oposició i als més de 1.700 ciutadans i ciutadanes que representem”.

El portaveu de la formació, Marcel Comas, ha declarat que l’acord “era d’esperar, i ja estava en marxa fa mesos, de facto, vista l’actitud del regidor d’ERC”.

També creu que no obeeix als interessos de la gent de Montmeló, sinó als interessos partidistes de PSC i ERC, i critica que “ni tan sols han presentat un document d’acords polítics i d’accions a desenvolupar; només el repartiment de carteres i dedicacions salarials”.

Per a ICV-EUiA, aquest acord suposa que el govern municipal trenca el diàleg amb l’oposició, que havia arribat a portar els sis regidors i regidores d’ICV-EUiA a votar favorablement d’unes Ordenances Fiscals pactades entre ambdós grups, fa només dos mesos.

La Coalició considera que “el PSC ha renunciat als valors tradicionals del socialisme, al diàleg, el respecte institucional i la transparència”, i assegura que a partir d'ara farà una oposició “constructiva, però contundent i constant” a aquest nou govern.

Albert Monserrat, nou primer tinent d'alcalde

Amb el pacte entre PSC i ERC, el regidor republicà, Albert Monserrat, s’ha incorporat al govern municipal com a responsable de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme i amb una dedicació parcial del 70%. També forma part de la Junta de Govern Local com a primer tinent d’alcalde.

En les eleccions del 24 de maig PSC i ICV-EUiA havien quedat igualats amb 6 regidors i ERC, amb 294 vots i un sol regidor, tenia la clau per decidir l'alcaldia. Així el PSC va obtenir 1.845 vots i la coalició ICV-EUiA 1.734 (111 menys).

Share