Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Ara Mollet ERC MES demana a l'Ajuntament de la ciutat un aprofundiment 'en polítiques culturals'

El grup republicà demana la creació d'una Comissió independent d’afers artístics i plàstics que coordini els centres culturals i artístics de Mollet.

El grup municipal d'Ara Mollet ERC MES ha presentat una moció per tractar en el ple ordinari del 25 de gener on proposa que l'Ajuntament aprofundeixi molt més en polítiques culturals. Segons els republicans "estimular la recerca artística a les escoles i l’entorn familiar, a llarg termini, crearà societats on les persones estaran formades a través de la sensibilitat, amb un esperit crític basat amb la intel•ligència que atorga saber mirar la vida des de tots els angles".

Per això proposen la creació d’una comissió independent  d’afers artístics i plàstics, formada per educadors, professors i artistes, que tingui com a funció preservar amb esperit crític i innovador i donar vida a propostes que estimulin la creació artística.

Aquesta comissió, segons Ara Mollet ERC MES, hauria de ser coresponsable de la coordinació dels centres culturals i artístics de Mollet i hauria de tenir en compte la gent particular del poble amb iniciatives culturals i artístiques als calendaris d’activitats.

També proposen que la comissió estudiï estratègies perquè el Museu Abelló sigui d’interès per a un públic més variat. Les valuoses iniciatives del Racó del Artista, les visites guiades al Museu i a la Casa de l’Artista, l’Aparador, la terrassa del Museu, les exposicions itinerants i la col•lecció de la Fundació han de seguir rebent un suport per a una difusió encara més àmplia, assenyalen des d'ERC.

Altres dels acords de la moció són:

-Continuar promocionant amb més força artistes locals a través del Museu Abelló i els altres centres culturals de Mollet.

-Estudiar les necessitats dels joves artistes perquè tinguin més suport amb les seves iniciatives. Donar facilitats per disposar de locals o ateneus per promoure noves iniciatives.

-Cedir més espais del poble per a la creació de grafits dels artistes joves de Mollet i donar un clar reconeixement a aquesta disciplina, que és art al carrer.

-Estudiar la possibilitat futura per a la creació d’una Escola d’Arts i Oficis.

Ara Mollet ERC també presentarà altres dues mocions en el ple ordinari que tracten sobre la Llei contra la LGTBfòbia i una altra que dóna suport a les Terres de l'Ebre i a les seves mobilitzacions després que el Govern espanyol hagi aprovat per decret un nou transvasament del riu Ebre, a través d'un Pla Hidrològic.

Share