Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Una Comissió de Nomenclàtor decidirà abans de tres mesos si es retiren els darrers carrers franquistes a la via pública de Parets

El possible canvi, d’acord amb la Llei de la Memòria Històrica, anirà acompanyat d’un procés participatiu entre els veïns afectats.

La proposta presentada per Ara Parets ERC de retirar els darrers noms franquistes dels carrers del municipi va ser aprovada en el ple ordinari d’aquest dijous amb els vots favorables de totes les forces polítiques a excepció de Ciutadans que hi va votar en contra. El text, que ha sofert alguns canvis de la proposta inicial, demana la retirada de tota la nomenclatura franquista dels carrers de Parets del Vallès.

Aquesta actuació es durà a terme amb la prèvia elaboració d'un inventari d'aquesta nomenclatura i la posterior validació per part d’una Comissió que es constituirà en les properes setmanes.

La supressió de qualsevol nom s'haurà d'aprovar per ple amb el posicionament de cada força política.

Segons l’acord, en la modificació del nom d'un carrer ja existent es tindrà en compte també l'opinió del veïns afectats, articulada mitjançant la implementació d'un procés participatiu, el resultat del qual s’haurà de prendre en consideració.

A més, la constitució de la Comissió i la deliberació s'haurà de produir en un màxim de tres mesos.

La moció aprovada inclou també la retirada de totes les plaques que encara es conserven en molts edificis de l’lnstituto Nacional de la Vivienda (algunes d'elles estan als Horts del Rector) en aplicació de la Llei de la memòria històrica.

Per últim, s’ha decidit afegir una placa explicativa indicant càrrec i mandat en els rètols o plaques de carrerer a l'avinguda Lluís Companys, l'avinguda Francesc Macià, el carrer Josep Irla, i l'avinguda Josep Tarradellas, i en altres que en un futur s'afegeixin i facin referència a persones significatives de la història.

D'altra banda, la moció que proposava retirar els noms borbònics dels carrers de Parets es presentarà en el ple ordinari de maig.

Share