Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'oposició de Parets força la convocatòria d'un ple extraordinari per encarregar una auditoria dels comptes de l'Ajuntament

Sumem Parets, Ara Parets ERC, NOPP, CDC i Ciutadans s'uneixen per reclamar més transparència en els comptes públics.

Les cinc forces polítiques de l'oposició s'han posat d'acord per sol·licitar la convocatòria d'un ple extraordinari que tindrà lloc el pròxim dilluns 21 de març, a les 13.30 hores, a la sala de plens de l'Ajuntament de Parets. Sumem Parets, Ara Parets ERC, NOPP, CDC i Ciutadans defensaran la realització d'una auditoria dels comptes públics, una proposta inclosa en els programes electorals dels darrers comicis municipals.

L'únic punt del ple extraordinari, proposat pels cinc grups, és la realització d'una Auditoria dels Comptes i Contractes de l'Ajuntament a càrrec de la Diputació de Barcelona amb la finalitat d'ordenar, classificar, esclarir i servir d'eina de treball a tots els regidors i regidores de l'Ajuntament a fi i efecte de complir amb efectivitat a la seva tasca de control de l'acció de govern, tal i com defineix la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.


Aquesta no és la primera vegada que l'oposició de Parets demana la realització d'una auditoria. En la passada legislatura, el febrer de 2012, NOPP i CiU van sol·licitar una auditoria forçant un ple extraordinari però l'alcalde Sergi Mingote (PSC) no va permetre que es votés aquest punt en el ple.

Aleshores però els socialistes tenien un pacte de govern amb el PP que els atorgava la majoria absoluta.

Govern en minoria de Mingote

En els 10 mesos de mandat, el PSC no ha tingut massa problemes per tirar endavant la majoria de votacions que s'han portat al plenari. Així, CDC va donar suport a les ordenances fiscals i Ciutadans i CDC van aprovar els pressupostos.

Només en un cas, el de la contractació de l'assessor de comunicació, els socialistes van necessitar el vot de qualitat de l'alcalde, Sergi Mingote, per aprovar aquest punt ja que el resultat de la votació va ser d'empat a 8.

Share