Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Ara Mollet ERC MES demanarà un ple extraordinari per debatre sobre les sentències judicials que anul·len el POUM de 2005

Els republicans volen saber si el Govern de Monràs (PSC) assumirà algun tipus de responsabilitat per les darreres decisions judicials.

El grup municipal d’Ara Mollet-ERC-Mes ha valorat, aquest dimecres al matí en roda de premsa, la recent sentència del Tribunal Suprem que anul·la el POUM vigent des del 2005. Tant la regidora Marta Vilaret com el portaveu Oriol López han assegurat que aquesta decisió "s’inscriu en un degoteig de sentències desfavorables als interessos de la ciutat que hem rebut els darrers anys i que han suposat greus revessos al govern municipal i la seva gestió".

Pels republicans es tracta d‘una sentència lesiva per a la ciutadania de Mollet "no només per als promotors, també per a tot ciutadà, un comerciant o una futura indústria. Ens trobem en una situació de provisionalitat i inseguretat jurídica sense precedents".

Ara Mollet ERC MES ha recordat el cas de la Vinyota on l'ordenació urbanística està anul·lada des de fa més d'un any, l'anul·lació de la modificació del POUM al sector del Calderí de l'estiu passat o d'altres sentències que han declarats nuls una gran nombre dels PAUs (Polígons d'Actuació Urbanística) que preveu el pla.

Per tot plegat els republicans volen saber "si aquest govern assumirà algun tipus de responsabilitat", i per això demanaran en breu un ple extraordinari perquè de manera pública els grups municipals puguin saber què està passant, així com tota la ciutadania, i decidir de manera conjunta les actuacions de futur immediates.

A la pràctica l’anul·lació del POUM del 2005 suposa que a partir que la sentència sigui ferma el planejament urbanístic de Mollet –així com la possibilitat d’atorgar llicències d'obres i d'activitats- obligarà a estar sota les normes d’un Pla anterior, el de l’any 1982, quan Mollet no s’assemblava gens a l’actual i quan la legislació urbanística era molt diferent a l'actual.

Pels republicans "això també hipoteca a curt-mitjà termini el desenvolupament de sectors clau com el Calderí o Can Prat" i acusen als socialistes "d'haver gestionat la informació amb criteris partidistes i no d'interès públic, amagant-nos fins al darrer moment i fent-la pública per Setmana Santa quan coneixien la informació amb més d'un mes d'antelació. Entremig a més ens presentaven, com si no hagués passat res, un PAM que conté diverses propostes afectades directament per les darreres anul·lacions del planejament", assenyalen.

Ara Mollet ERC MES es mostra sorpresa també per la decisió del Govern Monràs d'incloure en el PAM l'adequació del POUM: "De fet gairebé no s'ha desenvolupat cap de les noves propostes del POUM del 2005: ni el sector del Calderí, ni els de Can Prat, ni gairebé cap dels diferents PAUs que pretenien recosir i  acabar el teixit urbà consolidat".

Share