Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Les JERC aproven a Parets del Vallès una resolució per aturar el PDU del Circuit de Barcelona-Catalunya

En el text aprovat s'indica que el model econòmic que es vol implantar "està demostradament fallit".

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya, reunides en el Consell Nacional celebrat aquest dissabte 7 de maig a Parets del Vallès, han aprovat per unanimitat una resolució que rebutja el Pla Director Urbanístic del Circuit de Barcelona-Catalunya.

Aquest nou pla, aprovat per l'últim govern en funcions de Convergència i Unió i recolzat pels consistoris socialistes afectats de la comarca, planteja ocupar sòl agrícola-forestal per promoure l'oci del motor, sota l'excusa de la creació de nous llocs de treball, asseguren les JERC en un comunicat.

Per la branca jove d'ERC "es tracta d'un model basat en la construcció d'hotels, restaurants, comerços i oci fora de la trama urbana consolidada no és el model territorial i urbanístic que defensem les JERC".

En la resolució aprovada s'indica que es tracta d'un model econòmic "demostradament fallit que fomenta el ciment, el petroli i els parcs temàtics, que consumirà molts recursos públics i territorials en fins privats i que abocarà a la desaparició del petit comerç, precaritzarà el treball i promocionarà un oci exclusivament consumista".

Les JERC aposten per un model territorial sostenible, potenciant les zones agrícoles i forestals per arribar a connectar zones com Gallecs, Palou, el riu Congost i la Riera del Tenes, millorant la seva qualitat i la seva resiliència, per encaminar cap a un Parc Agrari- Forestal de la Plana del Vallès.

També aposten "per continuar potenciant el comerç local, fora del capitalisme salvatge que proposa aquest PDU, i per la recuperació de l'oci popular".

Share