Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Canviem Mollet exigeix a Monràs que aclareixi la sentència del TSJC sobre el cas Vallès Visió

El grup municipal, amb 7 regidors al plenari, planteja la creació d'un Codi Ètic pels mitjans de comunicació públics que sigui consensuat

Canviem Mollet ha rebut amb estupor la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga Vallès Visió a readmetre l'exdirector del canal, Jordi Seguer, acomiadat el març de 2013. Segons assenyalen en una nota de premsa, el cost econòmic derivat de la sentència podria situar-se sobre els 100.000 euros.

La Coalició electoral ha exigit una valoració i aclariment dels fets i de la sentència per part del Consorci Teledigital Mollet, i en particular de la seva presidència, així com també que si es determinen responsabilitats, aquestes siguin depurades per qui pertoqui.

Alhora Canviem Mollet proposa la creació d’un Codi Ètic pels mitjans de comunicació públics, que en el cas dels mitjans compartits, siguin consensuats per tots els ajuntaments. Així mateix, planteja crear un Consell Local d’Audiovisual.

El mateix grup polític valora i reconeix la tasca dels professionals dels diferents mitjans de comunicació públics locals però pel que fa als responsables polítics "la justícia, amb aquesta sentència, reafirma la denúncia feta per diversos grups municipals de l’Ajuntament de Mollet, sobre la manca de rigor, de pluralitat i d’imparcialitat d’aquests", assenyalen.

Ple extraordinari el 2013

A l’abril de 2013, diferents grups de l'oposició va forçar la celebració d’un Ple extraordinari de l'Ajuntament de Mollet sobre el model de comunicació pública local fruit d’un correu electrònic, enviat per la gerent de Mollet Comunicació, a l’assessor extern del Consorci Teledigital Vallès Visió, que va posar en evidència la manipulació de la informació perquè fos tractada de forma partidista a favor del govern i, de forma explícita, jugar un paper de potenciació de la figura de l’alcalde Monràs.

La sentència del TSJC com les que s’han conegut darrerament: anulació del POUM, La Vinyota, l’abocador, porta aparellada greus conseqüències que afecten a les arques municipals i per tant a la ciutadania, qui haurà de fer front a decisions i gestions poc o gens encertades.

Aquest cop, la sentència del TSJC dóna la raó al treballador, acomiadat pel Consorci Teledigital Mollet, del que l’Alcalde de Mollet n’és president. L’empleat fou acomiadat el març de 2013 amb l’argument de retallada per un pla de viabilitat.

El mateix treballador va denunciar que el fet havia estat conseqüència única i exclusiva de les declaracions que havia fet contra la limitació del seu dret a la llibertat d’expressió i la denúncia de manipulació informativa.

Share