Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

ICV-EUiA acusa l'alcalde de La Llagosta de manca de lideratge en la polèmica de pintures Valentine

Segons la Coalició d'Esquerres, la Generalitat ha donat llum verda a la requalificació dels terrenys de Can Milans desobeint el Tribunal Suprem.

El grup municipal d’ICV-EUiA ha exigit a l’alcalde de La Llagosta, Oscar Sierra, que es posi a treballar per defensar els interessos de la ciutat davant la nova requalificació dels terrenys on està instal·lada l’empresa de pintures Valentine, a toca del terme municipal de La Llagosta.

El passat 12 de juliol, els ecosocialistes van tenir coneixement per la premsa que la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat ha donat llum verda a la requalificació dels terrenys del polígon de Can Milans per passar de ser zona verda a sòl industrial.

"Han passat dues setmanes i l'equip de govern format per PP+PSC+CDC no ha reaccionat de cap manera. Silenci, davant una nova agressió als interessos generals de la ciutadania de la Llagosta", assenyalen des d'ICV-EUiA.

Mobilitzacions al carrer

La Coalició d'Esquerres ha recordat que els veïns i veïnes de La Llagosta es van mobilitzar en el seu moment per aquest cas. Fruït d'això i de la pressió de l'oposició municipal es va presentar demanda judicial gràcies a la qual, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va declarar el 2009 il·legal la requalificació d'aquests terrenys.

El Tribunal Suprem va ratificar la sentència en contra de l'opinió de la Generalitat i de la mateixa empresa Valentine, donant la raó a l'Ajuntament de la Llagosta.

Segons ICV-EUiA, "durant bona part de l'anterior legislatura municipal, el govern del PSC de Montcada, i el de la Generalitat governada per CIU, van impedir l'execució de la sentència i el més important per a la nostra ciutat: l'aplicació de mesures de compensació pel mal causat a la Llagosta".

Ara de nou, l'Ajuntament de Montcada ha fet una requalificació dels terrenys on està construïda l'empresa Valentine, amb la conformitat de la Generalitat.

ICV-EUIA va sol·licitar, el passat 18 de juliol, per registre municipal que informi de quines actuacions pensa dur a terme l'equip de govern de la Llagosta respecte a la requalificació dels terrenys de Can Milans.

Acusacions de 'manca de lideratge'

Des del grup municipal de ICV-EUiA pensen que ha arribat el moment que Oscar Sierra, alcalde de la Llagosta, comenci a treballar d'una vegada i defensi els interessos del conjunt de la ciutadania.

"Després de més d'un any de fer política d'aparador i de propaganda buida de contingut, ara toca gestionar un problema real", assenyalen en un comunicat.

"Li demanem al Sr. Alcalde que faci la seva feina i oblidi tot i que sigui temporalment les xarxes socials. Li toca liderar políticament la resposta a aquesta decisió de l’Ajuntament de Montcada i Reixac que perjudica greument els interessos dels veïns i veïnes de la nostra ciutat", sentencien des d'ICV-EUiA.

La Coalició d'Esquerres ha anunciat que donaran un suport "ferm i decidit" al Govern Municipal en la lluita per a que la zona de Can Milans no s'industrialitzi, i per a que es compleixi la sentència del Tribunal Suprem.

Share