Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'oposició de Montornès tomba la designació de l’alcalde Montero com a gerent de l’empresa pública Montornès Serveis i Manteniment

PSC, Ciutadans, ERC, PP i CDC proposen com a sol·lució "una delegació de poders transitòria en un treballador de l'Ajuntanent".

El Consell d’administració de l’empresa pública de l’Ajuntament de Montornès ha repetit, per un defecte formal, la votació del nomenament de les facultats de la gerència en la figura de l’alcalde José Antonio Montero, d'ICV-EUiA. En un comunicat de premsa conjunt de tota l'oposició afirmen que "l’equip de govern ha coaccionat als grups de l’oposició per canviar el seu sentit del vot. Malgrat això no ha prosperat la designació, que requeria d’una majoria qualificada".

El problema arrenca el passat 4 de juliol quan a conseqüència de la renúncia de la cap de presidència de l’Ajuntament i gerent de l’empresa pública Montornès Serveis i Manteniment S.L., es va reunir el Consell d’administració d’aquesta empresa per delegar les facultats atribuïdes, fins ara a la gerent, en la figura de l’alcalde de Montornès, José Antonio Montero, que és també el president del Consell d’administració.

Segons relaten els grups de l'oposició "aquesta proposta del govern municipal, que compta amb majoria absoluta al consell d’administració, no va tenir el suport de PSC, Ciutadans, ERC, PP i CDC que es van abstenir, perquè consideraven que les facultats pròpies de la gerència es concentraven en un càrrec polític, quan fins aleshores sempre havien recaigut en un treballador de l’Ajuntament.

Els vots dels consellers del govern d’ICV-EUiA van aprovar però la designació inicialment. No obstant, el secretari, després de consultar els estatuts de l’empresa, va resoldre que per delegar les funcions en un membre del Consell d’administració eren necessaris els vots a favor de dos terços dels consellers.

Com a conseqüència d’això, la delegació aprovada no era vàlida i s’havia de repetir el Consell d’administració per fer una nova votació.

Aquest dimecres 27 de juliol es va celebrar de nou el Consell d’administració per tractar la delegació de les facultats de la gerència en la figura de l’alcalde.

L’equip de govern necessitava tres vots a favor dels membres de l’oposició per aprovar la designació per majoria qualificada.

Per això, i segons expliquen en un comunicat conjunt, "van demanar a l’oposició que canviés el seu sentit de vot respecte a l’anterior votació, coaccionant-los dient que si no explicarien als treballadors de l’empresa que no es pagarien les nòmines per culpa de l’oposició o que obligarien a tots consellers a signar totes les decisions, com la pròxima contractació dels talleristes del Casal de Cultura".

L’oposició va proposar com a desllorigador de la situació una data límit per a la designació dels poders, una delegació transitòria en un treballador de l’Ajuntament fins que no es nomeni un nou gerent per a l’empresa pública o una limitació de les facultats atribuïdes a l’alcalde.

Però l’equip de govern, amb majoria absoluta d'ICV-EUiA, no va acceptar cap d’aquestes propostes i, finalment, no van poder tirar endavant el nomenament de Montero per manca de majoria qualificada, segons expliquen en el comunicat conjunt.

Share