Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

La consellera Neus Munté diu a Mollet que 'L'Estat del benestar a Catalunya no té futur dins de l'actual marc autonòmic'

La titular de Benestar Social i Família va pronunciar dilluns al Casal Cultural la conferència titulada Què està passant a Catalunya?

Per Neus Munté el dèficil fiscal i la crisi econòmica han anat afeblint en els darrers anys l'Estat del benestar a Catalunya. La consellera va recordar que el dèficil fiscal català és de 16.600 milions d'euros anuals, uns diners que segons ella "se'n van i no tornen i que ens impedeix tenir les eines per ajudar a les persones necessitades, a les entitats i als emprenedors". Munté va afegir que en els darrers temps s’han reduït les partides dedicades a l’acollida d’immigrants, a les polítiques de família, de protecció de dones maltractades i a la Llei de dependència.

La consellera del Govern Català va dir que la relació amb el Govern Central "és plena de incompliments d’acords, retards de transferències i darrerament un intent de recuperació de competències". Per tot això, Munté considera que "L’Estat del benestar a Catalunya no té futur dins d’actual marc autonòmic i per tant cal buscar un instrument per canviar-lo.

Després de la negativa de discutir el Pacte Fiscal només queda el camí de l’exercici del Dret a decidir sobre l’Estat Propi". Per Neus Munté el procés cap a l’Estat propi es planteja "com una batalla per la supervivència: supervivència econòmica, cultural i de l’Estat del benestar".

La consellera creu que el nostre país genera els recursos necessaris per solucionar els reptes plantejats a l’estat del benestar i afirma que no hi haurà independència sense cohesió social i no hi haurà cohesió social sense independència.

Share