Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

La publicació d'un mapa de Catalunya amb l'àguila preconstitucional causa polèmica a les xarxes socials

Paco Montalvo denuncia que el regidor del PPC de Montornès, Miguel Angel Alvarado, va tenir publicada la imatge al seu mur de facebook i l'edil resta importància al fet que segons ell pretén desestabiltzar el seu grup.

La publicació durant alguns dies de la imatge d'un mapa del territori català amb la frase 'Catalunya es española, sino te gusta, te largas' amb l'aparició d'una àguila preconstitucional ha generat un important debat a les xarxes socials. El grup de facebook Montornès + -que gestiona entre d'altres, l'exalcalde Daniel Cortés- és l'espai on des de fa setmanes es manté un intens debat sobre la polèmica publicació en el mur del regidor del Partit Popular de Catalunya a l'Ajuntament de Montornès, Miguel Angel Alvarado.

Segons ha pogut saber Digital Vallès fa algunes setmanes la regidora del PPC i portaveu, Cristina Tarrés, va compartir per curiositat la imatge que circulava per la xarxa -original d'Arturo Masia- en el mur d'Alvarado que li va donar al botó de 'm'agrada'. Al cap de poques hores Paco Montalvo, veí de Montornès que forma part de l'Associació de Veïns de Montornès centre i de la Plataforma antiretallades, va capturar la imatge i va denunciar els fets a través del grup de facebook.

Al cap de pocs dies el regidor Alvarado i sense donar-li cap importància va eliminar la imatge que Tarrés havia compartit en el seu mur. La polèmica semblava que desapareixia però només fa dues setmanes que la discusió ha reaparegut a les xarxes socials i a més, han pujat de to els comentaris entre les dues parts.

Montalvo que ha denunciat, per segon cop aquesta publicació, ha demanat la dimissió dels dos regidors del PPC a l'Ajuntament i els ha acusat de ser 'feixistes', altres dels usuaris del grup Montornès + han arribat a insultar als dos regidors i fins i tot el moderador del grup ha hagut d'eliminar missatges ofensius.

El regidor Miguel Angel Alvarado es defensa

Alvarado que és regidor del PPC des del 2011 ha tornat a treure importància a la difusió d'aquesta captura del seu mur de facebook i ha dit a Digital Vallès que Montalvo "té una fixació personal en ell". El regidor del PPC ha negat que defensi símbols preconstitucionals com els que es veuen a la imatge i que tothom que el coneix "sap que estima i defensa Catalunya".

De fet, els seus fills han nascut al territori català que "s'estima a l'igual que la resta d'Espanya". Alvarado defensa la unitat del territori espanyol i creu que aquesta polèmica s'ha generat per intentar dividir el grup municipal del PPC pocs dies abans que s'escollissin els membres de l'empresa municipal de serveis que ha creat l'Ajuntament.

Es dóna la circumstància que Miguel Angel Alvarado serà el representant del PPC a l'empresa recentment creada. Al municipi però Alvarado és molt conegut no només per la seva activitat política (actualment al PPC i el 2007 com a membre de la llista de Ciutadans) sinó perquè participa activament del moviment associatiu.

El regidor del PPC compagina el seu càrrec públic amb la presidència de l'Assocació de Veïns de la Bòbila -que ostenta des de fa més d'una dècada- però també ha format part de la Plataforma Antiretallades assistint a les nombroses manifestacions que s'han celebrat al municipi i també ha estat membre de la junta directiva del CF Montornès, entitat amb la que continua col·laborant.

Alvarado fins i tot ha explicat a Digital Vallès que destina totes les assignacions que hauria de cobrar com a regidor de l'Ajuntament als Serveis Socials i que ell en cap cas "es vol dedicar professionalment a la política".

Share