Comencen les excavacions al Castell de Sant Miquel per poder elaborar el seu Pla Director

L’empresa Abans Serveis Culturals SL es fa càrrec dels treballs sota la direcció de l’arqueòleg local Ferran Díaz.

Els Ajuntaments de Montornès i de Vallromanes, amb el suport de la Diputació de Barcelona, han iniciat en els darrers dies les excavacions al Castell de Sant Miquel. La memòria, els dibuixos, la planimetria i les fotografies que s’extrauran serviran per elaborar el Pla Director del Castell. Aquest pla determinarà quin serà el procés per aconseguir la consolidació i la museïtzació de l’espai.

Register to read more...

L'Ajuntament de Parets posa en marxa la campanya de civisme “Qüestió de respecte. Parets c@sa de tots”

Durant el període de campanya, del 24 d’octubre al 31 de desembre, l'anàlisi de l'ADN sanguini és gratuïta i posteriorment el preu serà de 35 euros.
 
“Qüestió de respecte. Parets c@sa de tots” és el lema de la nova campanya de civisme que, des de dilluns 24 d’octubre, ha engegat l’Ajuntament de Parets en diversos àmbits: tinença responsable d’animals de companyia, bon estat de la via pública, recollida selectiva de residus, restes de poda i mobles, grafits i educació viària. La primera de les accions posa èmfasi, sobretot,  en la recollida dels excrements a la via pública i en evitar l’abandonament dels animals.

Register to read more...

L’Ajuntament de Mollet aportarà 3.000 euros per reconstruir les zones afectades per l’huracà Matthew

La campanya s’adreça a combatre i reduir l’impacte d’aquesta catàstrofe natural sobretot limitant l’augment de nombre de víctimes i danys econòmics.

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha aprovat fer una aportació econòmica al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, del que en forma part, per col·laborar en la campanya adreçada a pal·liar els efectes que ha provocat aquest mes d’octubre l’huracà Matthew al seu pas pel Carib. D’aquesta manera, Mollet respon a la crida que ha fet el Fons Català als ajuntaments i a les institucions supramunicipals per sumar-se a aquest procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada.

Register to read more...

Montornès donarà veu als més joves de la població a través del nou Consell d’Infants

El nou òrgan de participació estarà format per quatre representants de cada escola que es reuniran un cop al mes a l’Ajuntament per tractar i debatre qüestions que considerin d’interès per al poble.

El dimarts 22 de novembre es constituirà el Consell d'Infants de Montornès, un nou òrgan de participació que estarà format per dos alumnes de cinquè i dos de sisè de cada escola del municipi. Entre les seves funcions, hi haurà analitzar el poble i fer propostes de millora. També s’ocuparà de posar en comú i traslladar al consistori les opinions de l’alumnat de cada escola i, al seu torn, faran arribar als seus companys les reflexions i decisions sorgides del propi consell.

Register to read more...

La Plataforma de la Sanitat Pública qualifica d'intolerables les llistes d'espera per a rehabilitació al Baix Vallès

En un comunicat denuncien que en casos ordinaris arriben a ser de fins a 12 mesos i de 7 mesos per a casos preferents.

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès ha iniciat una campanya de denúncia pública i institucional per acabar amb les "llistes d'espera intolerables" que es produeixen en el servei de rehabilitació.

Register to read more...

El nou cementiri mancomunat de Martorelles i Santa Maria entra en funcionament dos anys després de l'inici de les obres

El dissabte 3 de setembre la mancomunitat organitza una jornada de portes obertes adreçada a tota la ciutadania.

La Mancomunitat Intermunicipal de Martorelles i Santa Maria de Martorelles ja té a punt, des de fa uns dies, el nou cementiri mancomunat. El president de la mancomunitat i alcalde de Martorelles, Marc Candela, signava divendres 5 d’agost el decret de posada en funcionament del nou i esperat equipament.

Register to read more...

Els Plans d’Ocupació Local de Montornès donaran feina durant el 2016 a 25 persones

El Govern d'ICV-EUiA preveu contractar 146 persones i destinar 1,5 milions d'euros entre el 2013 i 2016.

L’Ajuntament de Montornès ha iniciat la primera fase dels Plans d'Ocupació Local amb els processos selectius per a contractar 17 persones amb perfils professionals diversos que treballaran en 8 projectes municipals o reforçaran serveis. Durant la segona fase s’ha previst contractar 8 persones més.

Register to read more...

La primera fase de les obres del barri de Can Sunyer, a Martorelles, en la seva recta final

Durant les properes setmanes s’enllestirà el que resta per col·locar de mobiliari urbà i l’arranjament de petits acabaments d’obra.

La primera fase del Projecte d’Intervenció Integral del barri de Can Sunyer de Martorelles es troba pendent dels acabaments d’obra per donar-la per finalitzada. Durant el mes de juliol es van dur a terme un bon gruix d’actuacions als quatre carrers que formen part d’aquesta primera fase de reurbanització.

Register to read more...

L’Ajuntament de Montornès assumeix l’ampliació del servei de bus de Sagalés durant el mes d’agost

Les quatre noves expedicions per sentit tindran un cost de 2.895 euros que finançarà el consistori amb el suport de l'AMTU.

Davant l’habitual reducció de la freqüència de pas del bus de la línia 510 que es produeix durant l’agost, l'Ajuntament de Montornès amb l’ajut de l’Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU), ha arribat a un acord per pagar els costos de l'ampliació del servei i així donar resposta a les peticions veïnals.

Register to read more...

El nou Hotel d'Entitats de Montornès, situat al carrer Blas Infante, es presentarà aquest dimecres

El nou equipament disposa de 6 despatxos, 5 sales polivalents i espais d’office i d’emmagatzematge de material.

Aquest dimecres, 20 de juliol a les 19 hores, es durà a terme la presentació del nou Hotel d’Entitats, al carrer de Blas Infante de Montornès del Vallès. Una desena d’entitats socioculturals del poble estrenaran en les propers dies
les dependències de l’Hotel d’entitats que s’ha habilitat a la segona i tercera planta de l’antic edifici d’habitatges dels mestres de l’Escola de Sant Sadurní, al carrer de Blas Infante.

Register to read more...

Es crea l'Associació per la Gestió Sostenible del Territori de Parets del Vallès

L'entitat, sense ànim de lucre, vol millorar i protegir la riquesa del barri de Can Riera.

Fruit de la iniciativa d'una immensa majoria dels veïns del barri de Can Riera van crear a començament de 2016 l'Associació sense ànim de lucre per la sostenibilitat, gestió i defensa del territori de de Parets. El seu naixement, segons assenyalen en un comunicat, pretén enfortir els vincles entre els seus habitants i ser la llavor d'una consciència col·lectiva "que permeti vehicular les seves inquietuds relacionades amb qualsevol aspecte d'aquest territori".

Register to read more...