Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

S'organitza la primera edició de la Marxa pels Drets Socials del Vallès Oriental

Darrera d'aquesta jornada reivindicativa prevista pel 31 de maig la societat organitzada, des d'organitzacions polítiques i sindicals a moviments de base i sectorials.

Diversos moviments socials del Vallès Oriental treballen en l'organització de la 1a Marxa pels Drets Socials que tindrà lloc el pròxim dissabte 31 de maig. Es tracta d'una jornada reivindicativa i de lluita en favor dels drets socials amb diverses marxes que confluiran a Granollers. El 31 de maig, pel matí, tres columnes es manifestaran pel territori: la Nord, que partirà de Llinars i Cardedeu; l'Occidental, que sortirà des de Caldes i travessarà la Vall del Tenes; i la Columna del Baix Vallès, que des de Mollet entrarà pel sud de Granollers.

Durant les marxes es portaran a terme accions reivindicatives que assenyalaran conflictes latents de la nostra comarca, ja sigui en sentit propi del territori com la plasmació dels greuges generals. La marxa es vol desenvolupar en un ambient festiu i familiar "sense renunciar al sentit combatiu de la jornada ni la ferma convicció anticapitalista que la impulsa".

La jornada vol generar "un cop d’efecte que alci les classes populars del territori en defensa de tot allò que ens han robat, ens han negat i ens volen fer oblidar. Sanitat, l'educació, les pensions, les prestacions d’atur i dependència, l'habitatge, el comerç de proximitat i sobirania alimentària, la defensa del territori i del dret a decidir, sobre el propi cos i sobre el país en el que volem viure, solidaritat amb la repressió". Totes aquestes seran algunes de les reivindicacions que es tractaran en la jornada organitzada per l'Assemblea de la Marxa pels Drets Socials del Vallès Oriental.

En quant al Baix Vallès, la columna sortirà des del centre de Mollet del Vallès i recollirà gent de Sant Fost de Campsentelles, Martorelles, Santa Maria de Martorelles, la Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda i Parets. La marxa també passarà per Montmeló i Montornès i per aquelles localitats que mancades de columna es vulguin apropar a aquest tram per donar suport.

La columna baixvallesana arribarà a Granollers i confluirà amb altres altres dues columnes a la plaça Maluquer per dirigir-se fins al parc del Congost, on es farà la cloenda amb la lectura del manifest i un dinar popular pels participants.

Share