Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Una subvenció de la Diputació de Barcelona permetrà reconstruir la passarel·la del riu Besós a La Llagosta

L'eliminació de la passarel·la es va dur a terme el març de 2013 per part d'ADIF després d'acabar les obres de l'AVE.

L'Ajuntament de la Llagosta podrà desencallar una de les actuacions que tenia previstes des de feia temps: la recuperació de la passarel·la del riu Besós. Una subvenció de 29.700 euros de la Diputació de Barcelona permetrà reconstruir aquesta zona de pas entre les dues bandes del riu. Fonts municipals han explicat que el consistori està a l'espera de disposar del permís de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per executar el projecte de l'obra, una petició que es va fer fa més d'un any segons ha dit la regidora de Medi Ambient, Marta Melgar, d'ICV-EUiA.

L'eliminació de la passarel·la del Riu Besós es va dur a terme el març de 2013 per part d'ADIF, un cop havia finalitzat els treballs de recuperació mediambiental per les obres acabades de l'AVE. A petició de l'Agència Catalana de l'Aigua l'empresa pública ADIF va enderrocar el pas de camions i també la passarel·la que hi havia anteriorment i que permetia el pas de vianants i bicicletes a l'altra banda del Besòs i a la Serralada de Marina.

L'estiu de l'any passat una plataforma ciutadana constituïda a La Llagosta va recollir unes 250 signatures i es va entrevistar amb l'Ajuntament per tal de trobar sol·lucions alternatives a la problemàtica després de la negativa de l'ACA.

El col·lectiu que portava el nom Plataforma Ciutadana Defensa Connexió amb el Medi Ambient la Llagosta reivindicava tornar a tenir un pas que permeti creuar el riu i accedir a la Serralada de Marina, l'espai natural més proper amb el nucli urbà de la població

Des d'aleshores, l'Ajuntament de la Llagosta està treballant per reconstruir la passarel·la en un projecte que només seria per al pas de vianants i bicicletes, i que s'ubicaria en el mateix emplaçament que l'anterior. Un cop ara s'han rebut els diners necessaris per executar el projecte s'espera el permís de l'ACA, que està pendent de rebre un informe tècnic de l'Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles, ja que l'altra banda del riu Besòs és terme municipal de la localitat santfostenca.

Veure notícia relacionada:

Una plataforma ciutadana de La Llagosta reclama la recuperació de la passarel·la que travessava el riu Besós

Share