Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Les obres del nou cementiri de Martorelles i Santa Maria estaran enllestides abans de final d'any

El delegat del Govern Català a Barcelona, Fernando Brea, va visitar aquest dimecres les obres del que tenen un cost d'1 milió d'euros.

Tot i el retard causat per les pluges d’aquest estiu, l’empresa Rogasa s’ha compromès a tenir enllestida abans de finals d’any l'obra del nou cementiri mancomunat de Martorelles i Santa Maria de Martorelles. Fonts municipals han explicat que les obres, que començar a l'abril, tenien un termini previst de set mesos i, per tant, havien de finalitzar a final de novembre però la pluviositat d’aquest estiu ha fet que es vagi amb un cert endarreriment.

El projecte consta de tres fases diferenciades. La primera se centra en el vial, l’aparcament, l’edifici, la construcció de 198 nínxols i 70 columbaris. La presidenta de la Mancomunitat, Margarita Casanovas, destacava que actualment s'està executant “una primera fase amb la qual calculem que la segona no es començaria fins d’aquí uns quinze anys, quan hi hagi la necessitat d’ampliar el cementiri. El projecte contempla uns 600 nínxols en el total de les tres fases”.

Per la seva part, l’alcalde Romuald Velasco, explicava la urgència d’aquest projecte pel municipi: “Hi ha hagut algun cas de veïns o veïnes de Martorelles i Santa Maria que, per desgràcia, han hagut de ser enterrats fora del seu poble i per a la família és un handicap molt important” i apuntava que “esperem que els nostres veïns i veïnes triguin molt en gaudir d’ell però sabem que ja no tindrem aquest problema”. 

L’obra té un cost de 1 milió d’euros i està finançada, la meitat, pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i l’altra meitat per la Diputació de Barcelona i els Ajuntaments de Martorelles i Santa Maria de Martorelles.

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea, va visitar aquest dimecres les obres del nou cementiri mancomunat de Martorelles i Santa Maria de Martorelles. Brea es va reunir abans amb l’alcalde de Martorelles, Romuald Velasco, per parlar sobre l’execució i els terminis d’aquesta obra i sobre altres projectes futurs com ara la llei de barris a Can Sunyer o el desplegament de la fibra òptica. Fernando Brea va destacar que el cementiri "és una obra imprescindible ja que era una sol•licitud dels dos municipis des de fa més de quinze anys i per fi ho tenim coll avall".

Share