Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Nou Pla local de Prevenció de Drogodependències compartit entre Vilanova i Vallromanes

  • Imprimeix

El Pla que ha comptat amb l'assessorament de l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona integra agents socials i territori amb la voluntat de donar respostes en l'àmbit de la prevenció.

El diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum, Josep Oliva, va participar aquest dilluns a l'acte de presentació del Pla Local, juntament amb l'alcalde de Vilanova del Vallès, Oriol Safont.

Durant l'acte, el diputat va destacar que el nou Pla donarà encara "més estabilitat" a la feina que tots dos municipis vénen fent conjuntament per a la prevenció i, sobretot, "molt més impacte", en tant que es fa des de la "suma de coneixements i de recursos", sense renunciar a les especificitats de cadascun d'ells.

El Pla Local de Prevenció de Drogodependències és un pla adequat a les necessitats i especificitats de Vilanova i Vallromanes que, d'una banda, recull una proposta de treball integral entre els diferents agents i àrees (joventut, salut, benestar i família, educació, inserció laboral, esports i governació) i, de l'altra, orienta i planifica les actuacions sobre la matèria, de manera que s'impliquin els diferents àmbits (escoles, instituts, policia local) i es dinamitzin, així, aquestes accions a tota la comunitat.

En aquest sentit, el Pla acull al Centre Cultural de Vilanova del Vallès i fins al 16 de maig l'exposició "Controles?", que la Diputació de Barcelona posa a l'abast dels municipis per apropar als joves de forma interactiva la informació sobre els diferents tipus de drogues, els seus riscos, i per treballar actituds amb ells i les seves famílies. Al llarg d'aquest dies l'exposició serà visitada per 250 alumnes de segon i quart d'ESO de l'Institut Vilanova del Vallès, el quals fan una visita guiada acompanyats de monitors especialitzats amb qui treballen de manera col·lectiva la informació a través dels diferents panels, jocs interactius i 10 iPads. També està previst de realitzar-hi sessions per a famílies i per a professionals. Veure vídeo de TV Vilanova del Vallès sobre l'exposició.