Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Sant Fost vol eliminar del mig de la població el trànsit de la carretera B-500

Segons un estudi de l'Ajuntament, cada mes circulen per aquesta via uns 360.000 vehicles i 1.000 conductors es salten el semàfor en vermell.

L'Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles i els veïns de la població treballaran conjuntament per fer front als problemes que genera la carretera B-500 i que travessa la localitat, segons es va acordar durant la sessió informativa celebrada aquest dijous 27 de novembre a l’Ateneu.

Fonts municipals han recordat que el traçat de la B-500, que travessa Sant Fost pel mig, ha estat un problema històric i actualment, amb la instal·lació de les càmeres als semàfors "ha permès recollir i analitzar les dades que evidencien la magnitud del problema".

Segons càlculs del consistori per aquesta carretera hi circulen 360.000 vehicles al mes. Pel que fa al nombre de conductors que se salten el semàfor en vermell  són aproximadament uns 1.000 al mes (el 96% són de fora de Sant Fost, per a ells és una carretera de pas, no un carrer enmig del poble)

A més, cal afegir el número d’accidents de trànsit i de vianants que s’hi produeixen, així com el volum de vianants que creuen per entrar i sortir de l’escola Joaquim Abril (que actualment compta amb 417 alumnes). D'altres dels problemes que genera la via són molèsties als veïns (soroll, fum, entrada i sortida del domicili...) però també la possible afectació de les seves finques així com dels espais per on podrien transcórrer els futurs traçats.

Per tot plegat després de celebrar-se aquesta sessió informativa, l'Ajuntament s'ha compromès a lluitar perquè la carretera B-500 "es converteixi en un carrer més del poble".

Recentment, el Govern Municipal s'ha reunit amb el Director General de Carreteres per traslladar-li les dades, fer-lo coneixedor del problema i plantejar-li la necessitat d’adoptar mesures, encara que siguin provisionals, per desviar el trànsit del mig del nucli urbà.

La Generalitat s'ha mostrat receptiva amb la demanda municipal i tècnics del departament ja han visitat la zona per analitzar el problema sobre el terreny. Fonts de l'Ajuntament han assenyalat en un comunicat que "la implicació ciutadana resultarà vital en aquesta negociació per arribar a una solució satisfactòria per al municipi".

De moment, s’ha acordat la creació d’una comissió amb representants del consistori i dels veïns per establir un pla d’acció i treballar en les alternatives. Les primeres accions seran una recollida de signatures i una sessió informativa oberta a tota la ciutadania.

Share