Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Savosa denuncia el robatori de les càmeres de seguretat situades a les deixalleries de Granollers i Martorelles

Aquest divendres, l'empresa pública ha denunciat els fets a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra.

Poques setmanes després de la instal·lació de les càmeres de seguretat a les deixalleries de Granollers i Martorelles, els responsables de Savosa, l'empresa pública que gestiona el servei, han detectat el robatori de les càmeres de seguretat en aquests dos municipis del Vallès Oriental. L'acció ja ha estat denunciada aquest divendres a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra.

I és que Savosa no vol que quedin impune aquest tipus d'accions que han provocat una important davallada en els ingressos procedents de la recollida de la ferralla i d'altres materials. A més de ferralla, els lladres tenen preferència per endur-se bateries d'automòbils, electrodomèstics i també oli.

En el cas de Martorelles, els fets es van produir el diumenge 14 de desembre, a les 15 hores, i en les imatges -que reproduïm a continuació- es pot veure com un individu agafa un palet que hi havia a l'interior de la deixalleria i poc després desapareixen les imatges i la càmera.


A la deixalleria de Granollers, el robatori es va produir el divendres 12 de desembre, a les 19.37 hores. Fonts de Savosa han explicat a Digital Vallès que "a les imatges es veu com la càmera apunta al sostre i després desapareix la imatge". En aquest cas els lladres "van tallar el cable de la càmera".

El 20 de novembre passat Digital Vallès publicava que Savosa havia adjudicat a l'empresa Prosegur la instal·lació de les càmeres de seguretat i sistemes d'alarma. Savosa havia detectat que la majoria de robatoris en les deixalleries comarcals es produïen fora de l'horari d'obertura dels equipaments però fins i tot se n'havien registrat quan el personal de l'empresa gestora hi treballava.

L'impacte econòmic que han tingut els robatoris en les deixalleries comarcals no ha estat menor. En el cas de la ferralla, Savosa ha patit una davallada d'ingressos per aquest concepte passant de 264.920 euros el 2007, a només 20.956, el 2013.

Paral·lelament a la instal·lació del sistema de càmeres i d'alarmes, Savosa ha signat un conveni amb el Col·legi d'Advocats de Granollers que s'encarregarà de la defensa jurídica de l'empresa pública, en els judicis oberts amb els autors dels robatoris a l'interior de les deixalleries.

Fotografies deixalleries de Martorelles i Granollers facilitades per Savosa

Share