Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Montornès serà el primer municipi català a implementar la Llei contra l'homofòbia aprovada pel Parlament

L'Ajuntament de Montornès ha arribat a un acord amb el Front d’Alliberament Gai de Catalunya per posar en marxa una campanya de divulgació de la llei.

L’Ajuntament de Montornès serà el primer de tota Catalunya a implementar la llei de drets de persones gais i lesbianes i contra l'homofòbia, aprovada pel Parlament de Catalunya l'octubre passat. L’alcalde de Montornès, José Antonio Montero, i representants del Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) han arribat a un acord per a  la implementació al municipi de la llei.

Segons ha explicat l'Ajuntament, una de les primeres accions serà la posada en marxa d’una campanya de divulgació de la llei a través del mitjans de comunicació locals públics però també es duran a terme tallers específics per al funcionariat amb la participació del veïnat i per al cos de la Policia Local.

El govern local té previst també proposar en el Ple del març la incorporació d’un servei d’atenció i assessorament especialitzat en temes de diversitat sexual i la sol·licitud a la Generalitat de l’establiment d’un protocol per recollir les denúncies per fets homòfobs.

L’acord entre l’Ajuntament i la FAGC dóna compliment a uns dels compromisos que va adquirir el Ple Municipal el juny passat, al declarar Montornès del Vallès “poble respectuós amb la diversitat sexual i amb la realitat de LGBTI i contrari a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació i/o identitat sexual”.

Amb la decisió del Govern d'ICV-EUiA, Montornès vol ser un municipi capdavanter "en la lluita contra les desigualtats de les persones i per aconseguir un poble lliure, igualitari i compromès".

Share