Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'Ajuntament de La Llagosta millorarà el projecte de la passarel·la del Besòs per fer-la més resistent i evitar que sigui inundable

L'empresa adjudicatària de la construcció haurà de construir una passarel·la similar a la que hi ha a la confluència dels rius Congost i Mogent, a Montmeló.

L'Ajuntament de la Llagosta està redefinint el projecte inicial de construcció de la passarel·la del riu Besòs per evitar la construcció d'un simple gual inundable amb tubs de claveguera i formigó com hi havia hagut històricament a la zona. Els Serveis Tècnics municipals treballen amb la idea de fer una passarel·la com la que hi ha a la confluència dels rius Mogent i Congost, al terme municipal de Montmeló.

Fonts municipals han assegurat que aquest tipus de construcció "és més sòlida i resistent a les crescudes d'aigua que periòdicament es produeixen a la conca del Besòs".

L'Ajuntament de la Llagosta ja ha plantejat a l'empresa adjudicatària de les obres els canvis necessaris i, després d'arribar a un principi d'acord, actualment s'estan fent els nous càlculs tècnics de material per a la construcció de la passarel·la.

La construcció tindrà una llosa de ciment sota l'aigua de com a mínim el doble d'ample del que serà la part per on podran travessar el riu els vianants i ciclistes.

L'alcalde de la Llagosta, Alberto López, ha recordat que l'Ajuntament està assumint la gestió de la construcció d'una infraestructura que en el seu dia va enderrocar sense avís l'empresa pública ADIF una vegada que es van acabar les obres de l'AVE.

Share