Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Montornès acollirà una jornada de reflexió històrica sobre la crisi i les relacions entre Catalunya i Espanya

Set reconeguts professors universitaris participaran el 14 de març en la jornada que organitza l'Ajuntament, la UAB i el CEM.

El pròxim dissabte 14 de març, entre les 10 i les 18.15 hores, l’Ajuntament de Montornès serà la seu de la Jornada “Passat i Present. Canvis de règim i crisis a la Catalunya i l’Espanya del s. XX-XXI”. Periodistes i professors universitaris de reconegut prestigi debatran sobre la crisi i les relacions entre Catalunya i Espanya, a partir de tres moments clau de la història recent: 1931, 1975 i 2015.

L’Ajuntament de Montornès del Vallès, la Universitat Autònoma de Barcelona i el Centre d’Estudis de Montornès del Vallès són els organitzadors d’aquesta jornada en què participaran set reconeguts professors universitaris com Borja de Riquer, Enric Ucelay-da Cal, Pelai Pagès, Xavier Domènech, Manel López, Just Casas i Arnau Gonzàlez, i Roger Tugas, periodista del diari Ara.

Les ponències aprofundiran en la comparativa entre les crisis de 1931, de 1975 i de l’actualitat: Quins factors provoquen aquestes crisis? Quins actors hi intervenen i les protagonitzen? Què tenen en comú i què les diferencien?

Durant la jornada també es reflexionarà sobre la crisi econòmica actual, la creixent repercussió de la reivindicació independentista, el qüestionament del sistema polític, el fenomen de la corrupció i l’emergència de moviments ciutadans amb gran capacitat de mobilització.

L’assistència a la jornada és gratuïta i no requereix inscripció prèvia. Les persones interessades podran optar per assistir al matí i/o la tarda, o puntualment a la ponència que més els interessi.

Share