Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

La Comissió de Territori del Parlament de Catalunya reconeix 'la necessitat inajornable' de desviar la B500, a Sant Fost

Ara caldrà, en un termini no superior a sis mesos, formular un projecte que defineixi el traçat de desviament provisional.

La Comissió de Territori del Parlament de Catalunya en la seva sessió de treball, celebrada el passat dimecres, va emetre una resolució d’instància al Govern de la Generalitat on va reconèixer la necessitat inajornable de desviar el trànsit de l’actual carretera B-500 fora del nucli urbà de Sant Fost de Campsentelles, des del punt quilomètric 9,8 fins al 12,8.

Un altre dels compromisos adoptats va ser el de formular un projecte que defineixi el traçat de desviament provisional d’aquest tram de la carretera B-500 en un termini no superior a sis mesos i sotmetre’l a la consideració de l’ajuntament de Sant Fost.

La resolució va comptar amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris i l’abstenció d’ERC mentre que CiU va retirar les dues esmenes que havia presentat.

Pel regidor d'Urbanisme, Juan Francisco Fernández, en la decisió de la Generalitat "han tingut en compte els números presentats de circulació de vehicles (360.000 al mes)  i el número d’infractors, uns 1.000 al mes. D’aquests, el 96% són de fora de Sant Fost, per a ells és una carretera, no un carrer de poble".

L'alcaldessa, Montserrat Sanmartí, destacava que per primera vegada es tractava un tema de Sant Fost en un debat al Parlament de Catalunya: "És un dia històric per a Sant Fost, hem fet un pas de gegant, ens han donat la raó i legitimat la nostra reivindicació. A més, reconeix que és competència de la Generalitat".

Segons informa l'Ajuntament, en breu s’instal·larà un semàfor regulador i de pas de vianants a l’alçada de l’estanc. Quedarà pendent també una nova reunió amb el Director general de Carreteres i totes les accions de la Comissió veïnal.

Share