Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'alcalde de la Llagosta demana a la Generalitat la millora de la qualitat de l'aire a tota la comarca

Óscar Sierra formarà part d'un delegació d'alcaldes del Vallès Oriental que es reuniran dijous amb el conseller Santi Vila.

L'alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, participarà dijous en la reunió que mantindrà una delegació de 12 batlles del Vallès Oriental amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, per demanar la millora de la qualitat de l'aire a la comarca.

Els alcaldes volen que el conseller expliqui quines accions s'han dut a terme darrerament per corregir els problemes detectats a l'informe de la qualitat de l'aire de 2013 a Catalunya, quan al Vallès Oriental es van detectar alguns paràmetres de contaminació atmosfèrica que superaven els límits diaris que estableix la Unió Europea.

La delegació de batlles vallesans demanarà que es facin els estudis necessaris per determinar l'origen dels possibles focus de contaminació, que els ajuntaments disposin dels mesuraments que es fan diàriament a les estacions de control de l'aire de la comarca, que se'ls faciliti l'inventari i la informació de les activitats industrials que puguin esdevenir focus de contaminats i que es faci un seguiment i control, mitjançant inspeccions, de les activitats que puguin afectar a la qualitat de l'aire perquè la direcció general de Qualitat Ambiental de la Generalitat adopti mesures correctores.

La delegació de municipis que participarà a la reunió amb el conseller de de Territori i Sostenibilitat estarà formada pels batlles de Canovelles, Granollers, La Llagosta, La Roca del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Lliçà de Vall, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès i Sant Fost de Campsentelles.

L'alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, considera que la situació de la qualitat de l'aire a la comarca s'ha de corregir per mantenir les emissions industrials dins dels límits que marca la Unió Europea.

Share