Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Montornès forma una quarantena de persones per prevenir el consum d’alcohol durant la Festa Major

La Policia Local i els departaments de Joventut i Serveis Socials de l’Ajuntament han posat en marxa la programació del Pla Estratègic de Prevenció d'Addiccions.

Una quarantena de persones han participat en el curs sobre dispensació responsable de begudes alcohòliques que s’ha desenvolupat aquest dimecres a l’Ajuntament de Montornès. Es tracta d’una de les primeres activitats de la programació del Pla Estratègic de Prevenció d'Addiccions (PEPA), que aquest trimestre tracta sobre la prevenció del consum d'alcohol i que s’ha fixat com a objectiu més immediat la prevenció durant la Festa Major.

La formació era gratuïta i obligatòria per a tothom que vulgui tenir un espai amb servei de barra durant la Festa Major que se celebrarà entre el 18 i el 21 de setembre.

La convocatòria ha aplegat un total de quaranta persones, entre les quals hi havia firaires, comerciants i representants d’entitats del poble.

La sessió ha anat a càrrec d’Anton Uró, especialista de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i ha inclòs nocions sobre normatives, consells i mesures a tenir en compte per a la dispensació responsable d’alcohol aportant criteris i estratègies per gestionar situacions de risc.

La Policia Local i els departaments de Joventut i Serveis Socials de l’Ajuntament han posat en marxa la programació d'aquest pla que s'ha encetat amb aquest curs de dispensació responsable de begudes alcohòliques.

“Jo no venc alcohol a menors”

Les persones que han participat en el curs rebran una acreditació que exhibiran als seus establiments. L’acció forma part de la Campanya “Jo no venc alcohol a menors”, que s’ha posat en marxa i que inclou la difusió de cartells i díptics amb una imatge fresca i desenfadada.

Segons informa l'Ajuntament, la programació prevista per aquest trimestre inclou altres propostes com el “SOM-NIT”, un estand informatiu que s'ubicarà a la Zona de Concerts durant la Festa Major; l’exposició “Ètica Etílica” al novembre, així com tallers de prevenció adreçats als estudiants de 3r de secundària, a la població en general, i, de forma específica a professionals de l’administració local i del sector educatiu, sanitari i d’oci formatiu, entre d’altres.

Share