Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Convocada una assemblea informativa, adreçada als extreballadors de l'empresa Bendix, sobre els efectes de l'amiant

Jaume Cortés, advocat del Col·lectiu Ronda, serà l'encarregat de conduir la sessió prevista pel dimecres 14 d'octubre a les 18 h a la Cooperativa.

La Sala de la Cooperativa de Parets acollirà el proper 14 d'octubre, a les 18 hores, una assemblea informativa destinada als extreballadors de la coneguda empresa Bendix que va tenir durant dècades plantes a Parets del Vallès i posteriorment es va traslladar a Lliçà d'Amunt. Jaume Cortés, advocat del Col·lectiu Ronda, serà l'encarregat de conduir la sessió que tractarà sobre l'ús de l'amiant en aquesta indústria.

Així, totes aquelles persones afectades per malalties relacionades amb l'exposició a l'amiant podran reclamar els seus drets davant de les empreses responsables, incloent l'increment de la pensió, revisions mèdiques gratuïtes o indemnitzacions.

El gabinet d'advocats té coneixement de casos de veïns de Parets del Vallès que haurien patit malalties greus a causa de l'exposició a l'amiant, un mineral que durant molt de temps es va utilitzar en la indústria i la construcció però que des de fa un anys es va prohibir el seu ús "pels efectes negatius que té per a la salut de les persones".

La fàbrica Bendix Espanya S.A / Bosch va utilitzar durant dècades aquesta substància "sense aplicar les degudes mesures de seguretat", assegura el Col·lectiu Ronda.

Hi ha constància que "molts veïns de Parets o de Lliçà, sobretot extreballadors de Bendix i els seus familiars haurien estat exposats durant dècades a l'amiant".

La trobada del 14 d'octubre servirà per conèixer el nombre de persones afectades per la utilització de l'amiant i informar-los sobre els seus drets davant les empreses responsables.

Descontaminació del sòl i tancament de 24 pous d'aigua de la zona

El setembre de 2009 van començar els treballs per descontaminar el sòl dels terrenys de l'avinguda de Catalunya de Parets del Vallès on estaven situades les empreses Bendix i Honeywell.

El procés va comptar amb l’aprovació i la supervisió de l’Agència de Residus de Catalunya i dels tècnics municipals de l'Ajuntament de Parets i va consistir en el moviment de terres i l’aïllament i la retirada de les que estaven contaminades per tal de traslladar-les als abocadors controlats.

Prèviament el 2007, l’empresa Honeywell, aleshores propietària del solar, amb el suport de l’Ajuntament, va recomanar el tancament de 24 pous d’aigua contaminats a causa de les activitats de les empreses que havien ocupat aquest espai industrial al llarg dels anys.

Share