Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El Ple de Martorelles acorda la creació d'una comissió per estudiar la gestió directa del servei d'aigua al municipi

El Govern Municipal ha contactat amb el Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya per conèixer els serveis que ofereix.

L’Ajuntament de Martorelles va aprovar, en el Ple ordinari d'aquest dilluns, la creació d’una comissió per a l‘estudi de la gestió directa del servei de captació, abastament i distribució de l’aigua com a òrgan complementari municipal.

Aquesta comissió tindrà com a principals funcions estudiar les necessitats tècniques i jurídiques per a la gestió directa del servei, elaborar documents tècnics i jurídics necessaris, fer el seguiment i donar suport a les tasques que puguin dur a terme les empreses públiques necessàries, fer el seguiment i l’avaluació del contracte durant el seu termini i l’assistència al Ple en la presa de decisions.

El Govern Local entén que l’accés a l’aigua potable i el sanejament és un dret humà reconegut en diverses lleis d’abast mundial i, per tant, creu que cal democratitzar el servei i allunyar-lo de la mercantilització que s’havia produït fins al moment ja que es tracta d’un bé de primera necessitat i indispensable per a la població.

L’objectiu és racionalitzar els usos privatius de l’aigua, regadius i industrials i subordinar a l’interès general aquest bé per tal de donar prioritat a les necessitats socials i ambientals, garantint el subministrament d’aigua al municipi.

Per aquest motiu, l’Ajuntament s’ha posat en contacte amb el Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (CONGIAC), una entitat pública de base associativa i de caràcter local que agrupa diferents ajuntaments implicats directament en el cicle integral de l’aigua i el medi ambient a través de les seves empreses municipals o dels instruments públics del consorci.

El CONGIAC ofereix una gestió actual i optimitzada a totes les tasques necessàries per tal que els associats, i en general els usuaris del servei, tinguin un servei d'abastament i sanejament d'alta qualitat, amb sinergies i economies d'escala.

Aprovat el PAM 2015-2019

El ple ordinari de dilluns també va aprovar amb els vuit vots a favor de l’equip de govern i el grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC); i les tres abstencions del grup municipal d’Units per Martorelles (UxM), el Pla d'Acció Municipal 2015-2019.

L'alcalde Marc Candela va definir el document com "el full de ruta que ha de marcar l’acció de govern en els propers anys" i va assegurar que les més de 270 propostes són objectius "realitzables". Segons Candela, el PAM continua obert a la ciutadania per tal de seguir recollint propostes.

Share