Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Iniciades les obres a Parets del Vallès per obrir el tram final del camí fluvial del riu Tenes

Les obres estan finançades per l’Ajuntament de Parets, l’empresa Grifols, la Diputació de Barcelona i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

Aquest dijous al matí tècnics i responsables de l’Ajuntament de Parets del Vallès, de l’Agència Catalana de l’Aigua, del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs i de l’empresa adjudicatària Barnasfalt han visitat les obres de millora i condicionament que, des d’aquest dilluns, s’estan duent a terme al tram final del camí fluvial del riu Tenes, a Parets del Vallès, tot just abans del seu aiguabarreig amb el riu Besòs.

El projecte contempla l’arranjament d’un tram de camí de 2,1 km de longitud que va des de l’avinguda Josep Tarradellas fins a tocar a Montmeló, pel marge esquerre del riu, on s’eliminarà canya americana, es refarà el sauló, es desbrossarà i es netejarà el camí, que s’intentarà que mantingui una amplada de 2 m en tot el seu recorregut, i s’instal·laren proteccions a les torres elèctriques que hi ha en aquest espai, entre altres actuacions.

El punt fort però d’aquest projecte és l’obertura del tram final del camí, fins ara totalment inaccessible. Es tracta d’un petit tram d’uns 340 m de longitud on les màquines treballen per fer el camí per sobre de la mota, just entre els camps de conreu i el riu.

Es preveu que en poc més d’un mes les obres estiguin enllestides i els ciutadans puguin utilitzar aquest nou vial natural.

Les obres, que tenen un pressupost de 118.000 euros, estan finançades per l’Ajuntament de Parets, l’empresa Grifols, la Diputació de Barcelona i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

El Tenes neix a Sant Quirze Safaja i transcorre per Sant Feliu de Codines, Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Parets del Vallès i Montmeló, on té lloc el seu aiguabarreig amb el riu Besòs.

Share