Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El diputat Jordi Fàbrega visita Montmeló per comprovar com s'ha transformat el centre del municipi després de les obres

La primera fase de les obres l'ha finançat íntegrament la Diputació de Barcelona i ha coincidit amb el traspàs a l'Ajuntament de la titularitat de la carretera BV-500

El diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, ha visitat aquest dijous a la tarda les obres de remodelació del centre de Montmeló. Fàbrega, que ha estat rebut per l'alcalde de Montmeló, Antoni Guil, i membres de la corporació municipal, ha visitat la plaça de la Vila, l'avinguda Pompeu Fabra, el carrer Vic i Timbaler del Bruc.

La visita sobre el terreny s'ha prolongat fins a la llosa del soterrament de les vies del ferrocarril, un minuciós recorregut per tota la zona que comprendrà la segona fase d'urbanització del centre del municipi: Pompeu Fabra, plaça de Sant Isidre, Plaça de Santa Maria i zona esportiva- i finalment s'ha visitat el nou pont sobre el riu Besòs.

Aquesta obra de millora de l'espai públic del centre de Montmeló neix de la voluntat del municipi de recuperar la titularitat de la carretera BV-5003, traspassada el 2015 a Montmeló. La reurbanització d'aquesta zona es tradueix en un entorn urbà més agradable i acollidor, juntament amb una millora de la mobilitat urbana.

L'obra s'adequa als nous requeriments de mobilitat del Pla d'Ordenació Urbana aprovat l'any 2013, a partir de l'obertura del pas inferior dels viaductes de les vies fèrries, que canvia la mobilitat del municipi i l'accessibilitat des del nucli urbà a les zones industrials que l'envolten.

Finançament de la Diputació de Barcelona

L'execució d'aquesta primera fase, finançada íntegrament per la Diputació de Barcelona, juntament amb les obres d'integració urbana del soterrament de les vies del tren i la segona fase de la reforma de la BV-5003, són actuacions importants que comportaran un canvi significatiu en la transformació urbana del municipi, orientada a fer més confortable la mobilitat dels seus habitants.El diputat Jordi Fàbrega ha destacat l'òptim resultat final de les obres realitzades i ha fet esment que "d'aquesta manera Montmeló guanya un espai que abans era del trànsit rodat, per als vianants i la ciutadania del carrer. Amb això s'aconsegueix també posar l'urbanisme al servei de la convivència ciutadana, recuperant espais de reunió i trobada, convertint el centre del municipi en una zona pacificada i en un espai social ".

Fàbrega ha manifestat després de la visita, la necessitat que té Montmelo que Adif realitzi les obres d'urbanització de la zona de soterrament de les vies.  

Per la seva banda, l'alcalde, Antoni Guil, ha manifestat la bona entesa i la col·laboració que hi ha entre tots dos organismes públics -Diputació i Ajuntament- i ha aprofitat la visita del diputat per començar a buscar les solucions per a dur a terme el més aviat possible la segona fase de remodelació del centre de Montmeló.

Share