Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Mireia Mata defensa la construcció de la Nova República Catalana per aconseguir la igualtat entre homes i dones

Mata va participar en l’acte ‘La igualtat en el món laboral’, organitzat per Ara Parets ERC, juntament amb Ramona Arimon, Kènia Domènech i Lluïsa Gonzàlez.

La directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, va defensar la construcció de la República Catalana per assolir la igualtat no només entre homes i dones sinó amb “tota la gent que no té recursos econòmics, les que tenen limitacions físiques o sensorials, amb la gent d’aquí i tots aquells que han vingut de fora”.

Per Mata “la igualtat és la base de la justícia social i per posar-ho a l’agenda del dia a dia calia crear en el nou Govern de la Generalitat la nova Direcció General d’Igualtat”.

Durant la seva participació en l’acte ‘La igualtat en el món laboral’, organitzat divendres per Ara Parets ERC, Mireia Mata va anar més enllà: “qui no té feina no pot aspirar a la igualtat, només a ser dependent i a viure d’una altra persona. Hem d’avançar cap a la igualtat en les oportunitats per accedir a un lloc de treball”.

La nova directora general d’Igualtat va afirmar que “les dones tenen teòricament els mateixos drets que els homes però a la pràctica pateixen una bretxa salarial del 25% tant en els seus llocs de treball com quan accedeixen a les seves pensions”.

Per això, Mata va defensar “l’establiment de quotes allà on la legislació ho permeti i la promoció en positiu cap a les dones en molts àmbits de la vida laboral. No pot ser que només hi hagi un 8% de dones enginyeres col·legiades”, va posar com a exemple.

La Secretària de la Dona i Igualtat de CCOO Vallès Oriental, Maresme i Osona, Lluïsa Gonzàlez, va repassar les darreres dades d’un informe que mostra les diferències entre homes i dones en el mercat laboral. Gonzàlez va defensar “una retribució més equitativa per eliminar la bretxa salarial a través de la negociació col·lectiva”.

La regidora d’Ara Parets ERC i portaveu comarcal de les JERC, Kènia Domènech, va fer una radiografia de les diferències que es produeixen entre el sector juvenil. “Un 70% de les dones joves està a l’atur, a més, hi ha moltes dificultats per accedir al món laboral durant l’etapa d’estudis”.

Domènech va recordar que “venim d’una societat patriarcal on se’ns ha encarregat a les dones la tasca de tenir cura de les persones. No pot ser que visquem condicionats per això”.

La responsable de la Dona i Igualtat de la Secció Local d’ERC Parets, Ramona Arimon, va obrir l’acte defensant que “cal promoure lleis que posin fi a la discriminació laboral i social que encara pateix la dona en ple segle XXI”.

Share