Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Vallromanes aprova un nou plànol de les franges de protecció d’incendi forestal per defensar també els nuclis urbans

Les actuacions es realitzaran entre el 2016 i 2018, iniciant-se per la de major risc d’incendi forestal quant a la vegetació.

El Ple de l’Ajuntament de Vallromanes va aprovar, dijous passat, amb els vots a favor de MxV-ERC, CDC i iVall i amb l’abstenció de GdV l’actualització del plànol de delimitació de les franges de protecció perimetral per a la defensa dels incendis forestals, elaborat inicialment el 2006 d’acord amb la Llei 5/2003, i que ara inclou, a més de les urbanitzacions, tots els nuclis urbans i les edificacions i instal·lacions situades als sistemes forestals.

D’aquesta  forma, Vallromanes es converteix en un dels primers municipis del Vallès Oriental que adapta el mapa de protecció de combustibilitat forestal a la nova normativa.

L’aprovació del nou plànol de delimitació s’ajusta la Llei 2/2014, que modifica la Llei 5/2003, i  hi incorpora nuclis de població, construccions, instal·lacions i residències aïllades per a la realització de les franges de baixa càrrega de foc de 25 metres d’amplada, lliure de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida.

Les actuacions es realitzaran entre el 2016 i 2018, iniciant-se per la de major risc d’incendi forestal quant a la vegetació. Les urbanitzacions Can Corbera, Torre Tavernera, Cal Tàbac-l’Oasis i Can Carló ja tenen la franja de protecció perimetral executada.

El manteniment es realitzarà entre el 2016 i 2017 segons ha informat l'Ajuntament de Vallromanes.

Share